Pratik matematik yapamıyorum

Hocam disleksi falan olma ihtimaliniz olabilir mi? 10.sınıf öğrencisi için 4 işlem bile zorluyorsa aile hekimine görünmeni tavsiye ederim.
Hocam emin olun üniversiteye gidip de bunları yapamayanlar var. Bunları yapamayan orta yaşlı insanlar tanıyorum.

Sayıları toplarken bazen hala el ile sayıyorum, hala çarpım tablosunu ezbere bilmiyorum. 4+3 gibi kolay bir soruyu bile aklımdan yaparken duraksıyorum. Tavsiyelerinizi alabilir miyim? (10.sınıfım)
Kardeşim sana Antrenmanlarla Matematik 1 ve 2 kitaplarını çözmeyi öneriyorum. Çarpım tablosunu da ezberle bu arada.

1.sınıfa giden kardeşim yapıyor bunları. diğer insanlar böyle diye bunu normalleştirmemek lazım. ortada anormal bir durum var. ailen boşvermişliğe vurmuyorsa onlara durumu açıkla ve normal bişey olmadığını söyle. okulda rehber hocana vs. git. ama mutlaka bi büyüğünden yardım al. direkt kitap alıp çözmeye başlama onlar sana daha iyi yardımcı olacaktır.

Hocam disleksi falan olma ihtimaliniz olabilir mi? 10.sınıf öğrencisi için 4 işlem bile zorluyorsa aile hekimine görünmeni tavsiye ederim.
Verdiğim örnek biraz abartı.

Evet bunu bizim matematik hocamız önermişti. Bunu sana yaz tatilinde çözme ödevi veriyorum @Buera0476 😀 Ama çözersen bakıp 0.01 saniyede yaparsın.
Emrinize amadeyim efendim.😀

1.sınıfa giden kardeşim yapıyor bunları. Diğer insanlar böyle diye bunu normalleştirmemek lazım. Ortada anormal bir durum var. Ailen boş vermişliğe vurmuyorsa onlara durumu açıkla ve normal bir şey olmadığını söyle. Okulda rehber hocana vs. git. Ama mutlaka bir büyüğünden yardım al. Direkt kitap alıp çözmeye başlama onlar sana daha iyi yardımcı olacaktır.

Bazen çok zor sorular çözdüğünde, kolay bir soruyu görünce bir an duraksarsın, değil mi? İşte benim verdiğim örnek de böyle. Matematik yeteneğim iyidir, notlarım hep 90-80 olur. Sadece pratik olmam gerekiyor.

Son düzenleme:
Verdiğim örnek biraz abartı.

Emrinize amadeyim efendim.😀

Bazen çok zor sorular çözdüğünde, kolay bir soruyu görünce bir an duraksarsın, değil mi? İşte benim verdiğim örnek de böyle. Matematik yeteneğim iyidir, notlarım hep 90-80 olur. Sadece pratik olmam gerekiyor.
siz abartmışsınız hocam o zaman :D pratiğe bakar aslında bu. yazın sıkıldıkça 2-3 günde bir, bir kaç sf temel matematik çözseniz 11.sınıfa hazır başlarsınız. kitap tavsiyem yok sonuçta temel matematik olduğu için değişik soru türlerine gerek yok. Abin ablan varsa tyt matematik kitaplarını çözebilirsin.

siz abartmışsınız hocam o zaman :D pratiğe bakar aslında bu. yazın sıkıldıkça 2-3 günde bir, bir kaç sf temel matematik çözseniz 11.sınıfa hazır başlarsınız. kitap tavsiyem yok sonuçta temel matematik olduğu için değişik soru türlerine gerek yok. Abin ablan varsa tyt matematik kitaplarını çözebilirsin.
Tyt matematik kitabım var yeni başladım ona.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı