Programlamaya nereden başlamalı?

Bence ne yaptığını anlamadığınız komutlar yazmaktansa " bilgisayar Bilimlerine Giriş " kitabına benzer bir kitapla başlayın.
2.Soruya :
Proglamlama yapmak bir text dosyasına komutlar yazıp bunu derleyici yada yorumlayıcı denilen uygulamaya vermekten ibarettir bilgisayarınıza hiçbir etkisi olmayacaktır .

Bir programlama diliyle başlamak yerine işin temel mantığını öğretecek ve hangi alanı seçeceğiniz konusunda az çok fikirlerin oluşmasını sağlayacak bir kurs faydalı olacaktır.

Ben programlama öğrenmek aynı eray hocam gibi olmak istiyorum (@300319 ) ve ben programlama yazılım artık ne derseniz ben yazılım diyeceğim yazılım hakkında hiçbir bilgim yok.
  1. Programlamaya nereden nasıl başlamalıyım?
  2. Örneğin biz programlama yaptığımız bilgisayarı hiçbir veri/dosya kaybetmeden günlük hayatta kullanabilecek miyim? Teşekkürler iyi sosyaller.

1 - bilgisayarın çalışma mantığını öğrenin. Ardından algoritma mantığını kavrayın. Sıra bir alan seçmeye geldi. Alan seçtikten sonra bir dil seçip kendinizi o dilde geliştirmeniz lazım.

2 - programalama yapılan bir bilgisayar normal bir bilgisayar ile aynı işlevi yapıyor.

Herhangi bir dilden başlayabilirsin. C, C++ C#, Java, Python, Visual Basic .NET ve hatta Pascal bile olur. Çünkü temel programlamada öğreneceğin konsept hemen hemen aynıdır. Farklı dillere geçtikçe diller arasındaki tasarımsal farklılıkları göreceksin.

Programlama ile uğraştığın bilgisayarında hiçbir veri kaybetmeden günlük hayatta ve diğer işlerinde de kullanmaya devam edebilirsin.

Yooo : ) Ne insanlarla uğraşması. Canın sıkılınca mesajlarıma atlayıp böyle söyleniyorsun. Uğraştığım yok zaten helallik istedim ondan. Ayrıca senin gibi biriyle uğraşıp zaman kaybedecek değilim. Değmezsin klavyemdeki tek tuşa : )

Hocam olay zaten şu. Bu arkadaş benim eski konuştuğum kişi. Sonrasında Sosyal'i falan bıraktı. Geri dönünce bu arkadaşın anca 3 kelimeyle konuşabildiğini öğrendim. "Uzatma", "sataşan" ve "atışıyorsun". Normalde bir sıkıntım yoktu hatta hesabını kurtarmaya çalıştığında ona yardımcı olmaya bile çalıştım. Fakat kendisi bir anda bana durduk yere ilk baş hakaret etti. Ben sonra o konuyu unuttuktan sonra geldi başkasıyla kavgama atlayıp "o odom oylo boroso hocom" yaptı. Ben de sinir oldum ve programlamayla ilgili yazdığım her mesaja not eklemeye karar verdim. Bu da dayanamayıp gördüğün gibi atladı hocam. Olay bundan ibaret. Kendisi şimdi ise mağdur rolüne giriyor. Eğer istiyorsanız atabilirim mesajları. Başlatan o...

Ben programlama öğrenmek aynı eray hocam gibi olmak istiyorum (@300319 ) ve ben programlama yazılım artık ne derseniz ben yazılım diyeceğim yazılım hakkında hiçbir bilgim yok.
  1. Programlamaya nereden nasıl başlamalıyım?
  2. Örneğin biz programlama yaptığımız bilgisayarı hiçbir veri/dosya kaybetmeden günlük hayatta kullanabilecek miyim? Teşekkürler iyi sosyaller.

Şu an bilgisayarda olsam buraya seninle aynı başlığa sahip olan zibilyon tane konu atabilirim. 😩

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı