Programlamaya nereden başlamalıyım?

Bilen biri varsa flutter ile yazılıma başlamam yanlış bir adım mı olur?
Sonra diyorlarki insanlara sert davranıyorsun :(. Hocam daha önce bununla ilgili birçok konu açıldı siz onlara bakmadan araştırmadan nasıl programlama yapacaksın?

Bir zaman sonra hata aldığında araştırmadan hazır cevap mı bekleyeceksiniz? Kusura bakma ama önceki konulara bakınız ilk önce sonrasında yardımcı olalım.

Yinede yardımcı olacağım, bundan sonra rica ediyorum konu açmadan önce benzer olarak hangi konular açılmış nasıl cevaplar gelmiş göz atınız.

Öncelikle benzer konular olduğunu biliyorum. Lakin o konularda size bir cevap yazma şansım olmayabilir diye yeni bir konu açtım. Yine de yardımcı olacağınız için çok sağ olun.

@Yusufk999 Bizler hep buradayız ve yardıma hazırız fakat bu konular çok sık açılmaya başladıkça hepimizin ister istemez canı sıkılıyor :). Bundan sonraki konularınızda yinede forumda açılmış konulara biraz göz gezdirin sonrasında konu açınız, genelikle klasik bazı sorular soruyoruz onlarda şu şekilde;

1. İngilizce seviyeniz ne durum da? Türkçe kaynak bulması zor olduğu için önemli bir etmen.

2. Algoritmaları ne kadar biliyorsunuz?

3. Ne yapmak istiyorsun? Web, masaüstü programları, oyun, sızma teknikleri, veri yönetimi vb. bu şekilde uzayıp gider.

4. Ücretli bir şekil demi yoksa ücretsiz bir şekil demi bu yola başlayacaksınız?

Daha sorular sorulabilir ama genel olarak bunların cevabını verirseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

@Yusufk999 bizler hep buradayız ve yardıma hazırız fakat bu konular çok sık açılmaya başladıkça hepimizin ister istemez canı sıkılıyor :). Bundan sonraki konularınızda yine de forumda açılmış konulara biraz göz gezdirin sonrasında konu açınız, genelikle klasik bazı sorular soruyoruz onlarda şu şekilde;

1. İngilizce seviyeniz ne durum da? Türkçe kaynak bulması zor olduğu için önemli bir etmen.

2. algoritmaları ne kadar biliyorsunuz?

3. ne yapmak istiyorsun? Web, masaüstü programları, oyun, sızma teknikleri, veri yönetimi vb. bu şekilde uzayıp gider.

4. ücretli bir şekil değil mi yoksa ücretsiz bir şekil değil mi bu yola başlayacaksınız?

Daha sorular sorulabilir ama genel olarak bunların cevabını verirseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

1-İngilizce seviyem üst düzey değil ama okuduğum şeyi anlarım.
2-Algoritma bilmiyordum. Lakin şimdiden öğrenmeye başladım.
3-Oyun ve masaüstü programları yapmak istiyorum.
4-Hangi şekilde daha iyi öğreniceksem o olabilir.
İlginiz için sağ olun.
Flutter ne için lazım, neden bu kadar çok istiyorsunuz?

Bu aralar yazılıma flutterden başlayacaktım. Ama biraz zor gibi geldi o yüzden sordum.

Algoritma zaten çalışmaya başlamışsınız, çok güzel bir karar.

Dil olarak Flutter seçmeyin bence.

@Zakramoreas Arkadaşıma katılmıyorum, bence Python ile başlayıp temel bir programlama mantığı öğrenmeli. Kendini yeni bir dil için hazır hissedince C# geçmeli. Tabii ilk olarak C# ile de başlayabilir ancak bence zorlayabilir. En azından kendi deneyimlerim bunlar, belki kendisi çok rahat kavrar.

@Sanch Python masaüstü programları ve oyun için çokta uygun bir dil değil.

Syntax olarak zaten neredeyse hepsi birbirinin aynısı o yüzden boşuna zaman kaybetmeye gerek yok. Direk C# güzel gider ve diğer dillerde çok rahatlık sağlar.

Tabii, uygun olmadığının farkındayım. Ben "Programlama" mantığını kazanması açısından söyledim. İsterse biraz daha kafa yorup C# ile güzel bir temel atabilir. Benim amacım, kavramaya çalıştığı şeyleri yanlış öğrenmesin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı