Protein tozu kullanmanın zararı var mı?

ylessaw

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba fitnessa başlayalı 1 ay oldu ama o 1 ay çok verimli geçti neyse arasıra protein ihtiyacını karşılayamıyorum. Bunun için marketlerde satılan içim veya pınar protein sütleri içiyordum ama pahalı olunca artık toz almamm gerektiğini anladım. Protein tozu böbreklere yük bindiriyor ve küçükken böbrek genişlemem olmuş. Şimdi ise ne böbreklerimde bir şey olup olmadığını bilmiyorum. Başlamak için doktora görünüp başlama tavsiyesi alsam mı?

Burada yardım beklemek yerine doktora gidip danışmak çok çok daha mantıklı.

Merhaba fitnessa başlayalı 1 ay oldu ama o 1 ay çok verimli geçti neyse arasıra protein ihtiyacını karşılayamıyorum. Bunun için marketlerde satılan içim veya pınar protein sütleri içiyordum ama pahalı olunca artık toz almamm gerektiğini anladım. Protein tozu böbreklere yük bindiriyor ve küçükken böbrek genişlemem olmuş. Şimdi ise ne böbreklerimde bir şey olup olmadığını bilmiyorum. Başlamak için doktora görünüp başlama tavsiyesi alsam mı?

Peynir yemenizde problem yoksa protein tozu da kullanabilirsiniz bence, sorun olacağını düşünmüyorum. Direkt olarak protein tozu böbreklere yük bindiren bir şey değil.

Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi protein tozunun da zararını fazla kullandığında alırsın. Bu durumda önemli olan tek şey su tüketimin, yeterli miktarda su tükettiğin zaman problem yaşamazsın. Yaşadığın böbrek durumuyla alakalı da doktor dışında kimseden tavsiye alma derim.

Günlük hayatınızda zaten protein içeren gıdalar tuketiyorsunuz. 70 kilo bir insan olsanız, spor yapıyorum diyorsunuz en kötü 140gr protein alıyorsunuz günde diyelim. Bu böbreklerinize veya size herhangi bir zarar vermiyorsa bunun 40gr protein kısmını sabah akşam içeceğiniz iki ölçek wheyden karşılamanız da size bir zarar vermez aksine fayda sağlar.

Durumun ne kadar ciddi olduğunu önce öğrenmek gerek. Kullanmanız sorun olabilir de olmayabilir de. Böbreğiniz atıkları filtreleyebiliyor mu? Kreatinin değerleriniz kaç? Bu cevabı buradan alamayacağınıza göre.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı