Protein tozu önerisi

sot enjoyer

Hectopat
Daha fazla  
Spora yeni başladık bir arkadaşla, ürünler hakkında bir fikrimiz yok, önerilere açığım, ayrıyeten creatin hakkında ne bilmemiz gerekiyor, zararlı mı, gerekli mi, alınmalı mı vs? Genel bilgiler verirseniz sevinirim.

Spora yeni başladık bir arkadaşla, ürünler hakkında bir fikrimiz yok, önerilere açığım, ayrıyeten creatin hakkında ne bilmemiz gerekiyor, zararlı mı, gerekli mi, alınmalı mı vs? Genel bilgiler verirseniz sevinirim.

Yağsız Pilav & Tavuk but.

Git tavuk al ye kanka beslenmen boşsa protein tozu kurtarmaz.
Kesinlikle katılıyorum. Düzgün bir beslenme planın yoksa alacağın protein tozu hiçbir işe yaramaz. Önce beslenme planını oturttur 4-5 ay ondan sonra protein tozuna bakarsın. Her şeyi geçtim bir git bakalım devam edecek misin spora ? Gitmeyeceğin spor için 700 lira bir protein tozuna vermene gerek yok.

Git tavuk al ye kanka beslenmen boşsa protein tozu kurtarmaz.

Hocam beslenmem değişken bazı günler yeterince alıyorum proteini bazı günler alamıyorum o günlerin telafisi için almak amacındaydım.

Kesinlikle katılıyorum. Düzgün bir beslenme planın yoksa alacağın protein tozu hiçbir işe yaramaz. Önce beslenme planını oturttur 4-5 ay ondan sonra protein tozuna bakarsın. Her şeyi geçtim bir git bakalım devam edecek misin spora ? Gitmeyeceğin spor için 700 lira bir protein tozuna vermene gerek yok.
1 aydır gidiyorum şimdi almaya karar verdim

Yaşın küçükse özellikle ergenlikte isen creatin kullanma. Protein tozundan pek bir şey olmaz ama gerek böyle şeylere her sabah 3 yumurta öğleye doğru lor peyniri akşamda tavuk yersen günlük protein ihtiyacını alırsın.

Yaşın küçükse özellikle ergenlikte isen creatin kullanma. Protein tozundan pek bir şey olmaz ama gerek böyle şeylere her sabah 3 yumurta öğleye doğru lor peyniri akşamda tavuk yersen günlük protein ihtiyacını alırsın.

Yaş 19 genelde sabah o dediğiniz olmuyor okula gideceğim diye kahvaltısız başlıyorum günlere.

Hocam beslenmem değişken bazı günler yeterince alıyorum proteini bazı günler alamıyorum o günlerin telafisi için almak amacındaydım.

1 aydır gidiyorum şimdi almaya karar verdim
Hocam bence hala çok erken. Vücudunuzun nasıl işlediğini öncelikle öğrenmeniz lazım. Protein tozu düzgün bir beslenme planında eksik kalan proteini karşılamak için kullanılır. Kreatin de sadece enerji vermeye yaramıyor ekstra olarak toparlanmayı sağlıyor, zihinsel olarak da destek sağlıyor. Şu anki durumda yoğun tempodaysanız sadece kreatin almanızı öneririm.

Hiçbir supplementi kullanmana gerek yok. Hele ki protein tozu. Protein tozları artık o kadar pahalılaştı ki normal tavuk göğsü alsan hemen hemen aynı fiyata denk geliyor ve tavuk göğsüyle daha fazla protein alabiliyorsun aynı fiyatları karşılaştırırsak. Ayrıca piyasadaki protein tozları %90 whey protein tozları. Yani peynirden yapılma ve süt ürünlerindeki proteinler etteki proteinler kadar amino asit açısından zengin değil. Kas inşasında da amino asit büyük rol oynuyor. İşin özü protein tozuna para vereceğine tavuk al. Hem daha kaliteli protein alırsın hem de beslenmiş olursun kalori almış olursun. Kreatin konusuna gelirsek bence onu da kullanmana gerek yok. Evet yararlı olabilir fakat kullandığın zamanda kreatin seni uçurup kaçıracak kadar büyük bir fark yaratmayacak. Saç dökme mevzusuna gelirsek eğer genetiğinde varsa kreatin dhtyi arttırıyor. Genetiğinde varsa dht de senin saçının dökülmesini tetikleyebiliyor. Dht ise dihidrotestesteron yani testesteronun aktif hali. Uzun kullanımda genetiğinde varsa kreatin saç dökebilir bunu da çoğumuz istemeyiz. Bana kalırsa düzgün beslenebiliyorsan, haftada en azından 4 gün herhangi bir et ürünüyle alakalı bir menü oluşturabiliyorsan hiçbir supplement kullanmana gerek yok. Verebileceğim son tavsiye ise kış aylarında D vitamini kullanabilirsin eczaneden kapsül şeklinde alıp. Kışın çoğumuz evde oturuyoruz dışarı çıksak bile güneş az olduğu için çoğumuzda D vitamini eksik oluyor. Diğer tavsiyem ise magnezyum. Eczaneden magnezyum kapsülü alırsan hem daha iyi uyursun hem kas toparlanman hızlanır hem sindirimin hızlanır hem de daha sakin bir insan olursun. Ben magnezyum kullanmaya başlamadan önce çok kolay sinirlenebilen bir insandım 4 aydır magnezyum kullanıyorum ve kendimin bile tahmin edemeyeceği düzeyde sakin bir insan oldum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı