Proteinin zararları nelerdir?

Kesinlikle katılıyorum. Babamdan örnek verebilirim en iyi şekilde. Zamanında askeri okuldayken babam sürekli spor çalışırmış. Ama doğal yollardan. Bu tarz takviye kullananlar da çok oluyormuş. Tabii kısa sürede şiş hale geliyorlarmış. Fakat bilek güreşinde onların hepsini rahat bir şekilde alıyormuş babam. Zaten spor derslerinden tam puan alarak bitiren de tek oymuş. Şu an bakıyorum babama. Kaç sene geçmiş o yılların üzerinden. Spora da devam etmedi. Ama sarkma vs. hiçbir şey yok. Bilek güreşi yapıyoruz arada sırada baş edebilmem mümkün değil. Yani yavaş yavaş ve disiplinli bir şekilde yaparsan en doğru olanı yapmış olursun.

Bir de bu kasları kızlar için falan yapıyorsan hiç yapma dostum :) Ha yok ben estetik bir vücuda sahip olmak istiyorum. Aynaya baktığımda bana güzel gelsin diyorsan da doğal yollardan yoluna devam et. Bizim okulda da var öyle ilaç alıp şişenler. Bir şeye yarıyor mu dersen yaramıyor.

Yok abi kas=kız olayı eskide kaldı artık iş çeneye düştü, iyi çene varsa, ağzın iyi laf yapıyorsa tamamdır baya önde başlıyorsun maça :)
 
Bir de boy kısaysa öyle şişince şişme balon gibi gözüküyorsun. O daha kötü oluyor. Vücudunu toparlarsın. Düzenli olarak sporunu yaparsın doğal bir şekilde. Öyle şişmene falan gerek yok. İnan prim yapmıyor öyle şişenler. İstersen dünya kadar laf yap iyi laf yapamıyorsan yine şansın olmuyor.
 
Ya bu kızları ben anlamıyorum yanlızız diye ağlıyorlar, eziğiz diyorlar çirkiniz diyorlar, gidince beğenmiyorlar. Neyin kafası bu anlamadım... Gene sinirlendim akşam akşam. Neyse biraz köpek yavrusu resimlerine bakıp sakinleşeyimAlın, siz de sakinleşin:

4lxDi.jpg
 
ŞİMDİ PSİKOLOJİMİ ANLAMAK İÇİN OKUYUN :D
Benim yapmamın etkenlerinden biri kızlar. Dürüst olacağım bu konuda ama en öncelik sağlık.
2 yıl önce inanılmaz derecede şişmandım kilo verdim fakat sporsuz olduğu için kastan verdim genel olarak.
Şimdi nereden geldiğimi unutmayacak ve egoma sahip çıkacak şekilde vücut yapmak istiyorum.(Ego bir yerde illaki oluyor kaçarı yok gözlemlerim öyle diyor) Vücut yapıp kişiliğini kaybeden arkadaşımı görmem en büyük tecrübem oldu :)
Gelelim Protein Tozu meselesine;
Yavaş yap tam yap meselesine inanmıyorum. Sonuçta kaslar hasarlanıyor. Sıvı şekilde aldığım proteini vücut kısa sürede sindirip hemen onarım yapıyor. Tüm mesele bu ayrıca çok almayacağım miktar olarak. Sindirimi kolay olacak miktarda alacağım.
Protein tozu kullanmazsam durmadan et yemem gerekir bunun maddiyatı sindirilmesi kalorisi yağı verilen emek. Uzun işler.
Protein tozu kullanmama rağmen protein doğal yollardan protein alacağım yani anlayın ne kadar az protein tozu alacağımı. Hocam 30 gr. falan demişti.
 
Sen doğru yolu kendin bulmuşsun hiç sıkıntı olmasın o zaman içinde. ^^ Ölçekle geliyor zaten. Marka önerisi istersen başlangıç olarak Optimum Nutrition %100 Whey alabilirsin. İki ay önce 135 TL'ye almıştım ben ama dolar uçtu, eh bu da ABD'den ithal, 165 filan oldu şimdi. Onun dışında güvenebileceğin kaliteli markalar, Muscletech, Gaspari (hazımsızlık yaptığı söyleniyor), Multipower, Olimp, BSN ve Universal Nutrition... Hardline var birde ama onlar yerli malı ve bazı kimyasal maddeleri Çin'li tedarikçilerden alıyorlarmış Tarım Bakanlığının listesinden bakmıştım güvenemiyorum o yüzden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hedefimde bu arkadaşlar Henry Cavill.
618489-henry-cavill.jpg


Omuz olaraksa
Henry-Cavill-Workout-for-Man-of-Steel.jpg


- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar anlamıyorsunuz. Protein tozu şişmek değildir. Erkan hocam o kadar esnekki anlatamam :D Derslerde esneme hareketi yaparken baya esniyor yani :D Protein tozu kullanmasına rağmen. Şişenler L-Cartine alıyor benim 2.5 ayda kullanacağım protein tozunu 20 günde bitiriyor. Steroid basıyor falan...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı