- Makaleler
- 9
Arkadaşların kastı ps4 pc'den üstündürden değil, şu 1 oyun 250 lira ezberi bir türlü bozumladı gitti mesele o. Bazı arkadaşlar "konsol" konusunda hala mağarada yaşıyorlar. Fiyat konusunda dert tasa kalmadı evet. Yeni çıkan oyunları pc bandında fiyatlara pekala bulabiliyorum artık. Gayet üst seviye bir sistemim olmasına rağmen genelde bütün oyunlarımı konsola alırım. Rahat oynanış, arkadaş çevremin bu platformda oluşu bunda etken. O sebeple bu kıyaslama biraz kullanıcıya bağlı bir durum.
Heh işte, aynen böyle.
Elbette eksikleri var ama biz burada sadece oyun fiyatları üzerinde konuşuyoruz. Ayrıca ps4'ün gücü bence o kadar da küçümsenecek bir güç değil. Bloodborne ve the order 1886 da grafikleri herkes gördü. Uğraşılsa xbox da ps4 de çok daha iyi grafik sunabilir. Ama sen hala pc kafasında düşünüyorsun. Konsol alan adam grafiği fazla sallamaz. Rahatlığa keyfe bakar. Pc de oynayanlar 50 gb oyunu 24 saatte indirirken blu ray sağ olsun ki konsolcular 10 saniyede yüklüyor. Sadece oyuna güncelleme geldiyse 2 veya 3 olur genelde onu indirirler. Hatta hiç zaman kaybetmek istemiyorsa indirmedende güncellemeleri oyuna giriş yapabilir. Kısacası konsol alan adam derdim tasam olmasın kafam rahat olsun takıyım çalışsın grafiklerin de gideri olsun yeter der. Ayrıca herkesin evinde GTX960-970 i malesef ki yok. Zaten konsollarda GTX950 seviyesinde performans veriyor. Bazı oyunlarda optimize iyiyse daha da iyi oluyor. Yani ps4 ün fiyatı 1500 tl. Siz gidip GTX960-970 ile kıyaslarsanız tabi ki pc önde olur. Zaten GTX960-970 li sistem 2800 e falan mal olur. 1500 nerede 2800 nerede. Kıyaslarken grafikleri adaletli kıyaslayın.
Oyun fiyatları hakkında bir şey söylemeyeceğim, piyasasını bilmiyorum. Aral gibi firmalardan alınırsa 250'ye patlıyor bi' bunu bilirim. PC oyunlarını bile 216 TL'den satıyor Allah'ın açgözlüleri.
Rahatlık konusuna gelince, bana göre bu konsollar biraz daha büyük kitleye hitap ediyor. Kabaca 25+ yaş grubu diyelim, adam işinden geliyor yorgun, kanepede uzanıp oynar oyununu, zaten o adam takmaz grafiği de, ama benim ilgimi çekiyor işte, belki birkaç sene sonra aynıları bana da olacak ancak şu durumda, "PS4 + DS4 + Oyunlar" yerine, çok daha uzun gidecek bir PC toplanabilir. Arkadaş ortamında hep PS varsa felan alınır, yine neyse. Ben yüzeysel bakıyorum şu an.