PS4 vs Xbox One

PS4 sahibiyim. Yaklasik 2 hafta kadar önce satin aldım. Cihazimdan çok memnunum ama oyunlar konusunda çok mağdurum. Yasadigim şehir küçük ve oyun satış veya takas imkanı olmuyor. İnternetteki fiyatlar çok fazla ve zamlanmiş çoğu oyun. Şu anda 9.03 sürümünün kırılmasını bekliyorum o zamana kadar God of War, Drive club ve demo oyunlar ile idare edeceğim zaten yaz ayında satarım PC almak için. Yazin çalışıp üstüne eklemeyi düşünüyorum.

2.el ucuz bir oyun bulun bütçeniz varsa alın ve satın sonra yeniden başka bir oyun alın ve bu döngüyle devam edin benim tavsiyem bu çünkü dijital olarak fiyatlar çok fazla.

2.el ucuz bir oyun bulun bütçeniz varsa alın ve satın sonra yeniden başka bir oyun alın ve bu döngüyle devam edin benim tavsiyem bu çünkü dijital olarak fiyatlar çok fazla.

Yaşadığım şehir küçük benim haricimde satan 2-3 kişi var onlarda futbol oyunu satıyor yaza kadar dursun bende alet sonra satarım.

Söylediğiniz oyunları oynatması lazım zaten. En yenisi bile 4-5 yıl önce çıkmış oyunlar. Şuan ki oyunları 30 FPS zor oynatıyor.
PC'cilerdeki FPS merakı neden ya? :)

FPS nedir, 30, 60 ve 120 FPS arasındaki fark nedir onları biliyorum ama ne önemi var bir türlü anlamıyorum. Bu fark uğruna PC platformunun toplama niyetinden kullanmasına kadar uzanan zahmetleri nasıl görmezden geliniyor onu hiç anlamıyorum :D
Rekabetçi online oyunlarda yüksek FPS ile daha hızlı adam vurursun tamam orası malum ama örneğin Resident Evil 6 60 ya da 120 FPS olunca ne değişiyor? Sabit 30 FPS akıcı görüntü için en alt limit değil mi, neden kabul edilemezmiş gibi aforoz ediliyor? Aforoz edilecekse o zaman neden filmlerdeki ve dizilerdeki FPS sayıları neredeyse kimsenin umurunda değil? Filmlerde ve dizilerde 30 FPS seviliyorsa Youtube videolarında neden 60 isteniyor? Ya da yine filmlerde 30 seviliyorsa, sabit 30 FPS'in oyunlara verdiği sinematik etki neden reddediliyor? Çok çelişki var anlamıyorum :D
Bana göre bir oyunun mekanikleri, hikayesi vs iyiyse 30'ta da iyi, kötüyse 120'de de kötü. Oyuna daldıktan sonra, eğer FPS sabit ise neden ve nasıl FPS'nin kaç olduğuyla ilgilenebiliyorsunuz şaşırıyorum. Bana bu yüksek FPS olayı donanım markaların pazarlamalarıyla beraber biraz fazla kafaya taktırılıp bir sorun haline getiriliyormuş gibi geliyor :)

Konuya gelirsek cevap basit, önce PS4 ile Exculusive oyunlar kutulu olarak alınır, oynanır, bitirilir. Sonra PS4 ve oyunlar satılır, Xbox One S alınır Game Pass ile hayata devam edilir :D

Konuyu hortlatayım, 2015 yılından beri Xbox One konsolunun ilk çıkan versiyonuna sahibim ne s ne X düz Xbox One var elimde, 2015 yılından 2024 yılına kadar aktif kullandığım ve hayranlık derecesinde sevdiğim bir konsoldu, ta ki bir şeyleri fark edene kadar, Xbox konsolunda Game Pass gibi bir sistem olması gerçekten büyük bir nimet fakat 3. parti oyunlar dışında özel oyunlar nerede? Cevabı Xbox fazla özel oyun çıkartmıyor bu konuda gerçekten rahatsızdım, Game Pass kataloğu maksimum 4 oyun oynatıyordu bana o andan sonra soğumaya başladım konsoldan, oyun zevklerim değişti Halo yerine Horizon Zero Dawn oynamaya başladım bilgisayardan, ardından Uncharted 4 hikayeli oyunları çok seven biri olarak bu oyunları oynayıp bitirdiğimde dönüp Xbox One konsoluna bakmadım bile, bilgisayardan çıkmış Sony oyunlarını oynuyordum yaklaşık 2 ay sonra konsol yenilemeye karar verdim ve PS5 aldım kendime pişman mıyım?

Hayır değilim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı