PS5 alıp PS4 oyunu almak

Plazyas

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle söyleyeyim PS5'de geriye uyumluluk özelliğinin olduğunu biliyorum. Daha önce hiçbir konsolu satın almadım. Uzun süredir PS4 alma düşüncem vardı fakat malum PS5 çıkınca biraz daha para biriktirip onu almaya karar verdim. Sorum ise şu: Dediğim gibi daha önce PlayStation satın almadım yani hiçbir oyununa sahip değilim. PS5 alıp PS4 oyunu satın almak mantıklı mı? Ya da daha önce kullanılmamış olduğu için bir sorun çıkarır mı?

Öncelikle söyleyeyim PS5'de geriye uyumluluk özelliğinin olduğunu biliyorum. Daha önce hiçbir konsolu satın almadım. Uzun süredir PS4 alma düşüncem vardı fakat malum PS5 çıkınca biraz daha para biriktirip onu almaya karar verdim. Sorum ise şu: Dediğim gibi daha önce PlayStation satın almadım yani hiçbir oyununa sahip değilim. PS5 alıp PS4 oyunu satın almak mantıklı mı? Ya da daha önce kullanılmamış olduğu için bir sorun çıkarır mı?

Daha önce konsol almamış olman hem avantaj hem de dez avantaj olabilir ki; beğenilerine bakmak gerekiyor.
Misal; Xbox kütüphanesini ve PS kütüphanelerin biraz incele ve beğenilerine göre daha net karar verebilirsin.
Yani PS harika Xbox eve sokulmaz diye bir algı var ya o işe boş ver. Sen beğenilerine ve imkanına bakmalısın.
Şahsen hala PS3 ile oynadım oyunlar var.
PS4'te de oynadığım oyunlar var.
Profesyonel oyuncu değilsen son sürüm olayını kafana takma gerek dahi yok.
Örneğin; ucuz olmasını istersen Xbox tarafında güncel bir makine işini görür.
Diğer taraftan PS'nin bazı oyun avantajları da yok değil ama tamamen beğeni ve imkan meselesi.
Bilgisayarda oynamaya alışan müşterilerimin yarısı kadarını konsol pek de memnun etmiyor.
Yani tamamen size bağlı.

Ben olsam PlayStation 5 alır, PlayStation Plus üyeliği alıp PlayStation Plus Collection içindeki oyunları ve her ay PlayStation Plus üyeliğinden gelen oyunları oynarım.

God of War, TLoU 2, Ghost of Tsushima, Spider-Man, Bloodborne, Death Stranding (Xbox'ta yok), Horizon Zero Dawn (Xbox'ta yok), Uncharted serisi... O kadar çok muhteşem exclusive oyun çıkardı ki Sony geçtiğimiz nesil.

Bu oyunları PS5'te 60 FPS oynayarak alacağınız tadı, Xbox'ın bu nesilde çıkaracağı kaç oyun verebilecek merakla bekliyorum.

Dolayısıyla PS5'te "eski oyun" oynanır mı diyip geçmeyin. O eski oyunlar ki önümüzdeki senelerde çıkacak oyunların yaklaşmak istediği, kendilerine hedef belirledikleri oyunlar olacak.

Yeni oyunları da ikinci el alıp satmayla biraz bile uğraşarak 50-150 TL arasına kutulu bir şekilde oynayıp elinizden çıkarmanız mümkün. Çıktığı ilk 1-2 ay içinde alıp bitirirseniz çok rahat tekrar elden çıkarırsınız oyunları.

Ben olsam PlayStation 5 alır, PlayStation Plus üyeliği alıp PlayStation Plus Collection içindeki oyunları ve her ay PlayStation Plus üyeliğinden gelen oyunları oynarım.
Öyle yapmayı düşünüyorum.Plus özelliği alma olasılığımı kesinleştirdi gibi bir şey.Teşekkürler
Burada Xbox önerildiği kadar Xbox satılsa TR'de Xbox için de stok bulunamazdı. Maşallah Xbox isteyene PC, Playstation isteyene Xbox öneriliyor her konuda
Xbox'daki Exclusice oyunların neredeyse hiçbiri ilgimi çekmiyor.Başlığa yazmışım sorumu millet diyor Xbox al :D Tövbe tövbe

Öyle yapmayı düşünüyorum.Plus özelliği alma olasılığımı kesinleştirdi gibi bir şey.Teşekkürler

Daha önce PS4'ünüz de olmamış. Collection içinde size en az 400+ saat çok kaliteli oyun süresi sağlayacak oyunlar var. Bunlar haricindeki TLOU II, Ghost of Tsushima, Spiderman, Horizon gibi oyunları da zamanla alırsınız. Bir de üzerine Plus ile son 1 yılda kaliteli yapımlar verdi Sony, karşıdaki rakibinin servisi karşısında vermeye devam etmek zorunda ve verecektir. Zaten bu oyunları bitirene kadar PS5 oyunları ancak birikmiş olur, third party AAA oyun oynamaya sıra bile gelmez.

Konsolu alacağınıza eminseniz konsolu almadan bile PS Plus oyunlarının kaliteli olduğu aylarda Plus üyeliği alabilirsiniz. Mesela Şubat ayında Control'ün next gen sürümü de dahil olan Ultimate Edition'ı veriliyor, bunun yanında PS5'in yeni oyunlarından olacak Destruction All-Stars ve PS Exc. oyunlarından Concrete Genie var. Ben de PS5'i almayı düşünüyorum, bu ay Plus üyeliği alarak hem Ocak oyunlarını kütüphaneye ekledim, hem de Şubat oyunlarını ekleyeceğim, size de öneririm.

Ayrıca ben PS5 yanına Series S almayı düşünüyorum fakat hiç Playstation almamış adama da gidip Xbox al önerisinde bulunmak biraz komik. Ayda 50 saat oyun oynayan adam için sadece Collection + dışında kalan sağlam PS4 özel oyunları + yıllık abonelikte birikecek PS Plus oyunları 1.5-2 yıllık play time veriyor zaten. Mesela Demon's Souls 2020'ye gelene kadar tüm From Software oyunları oynanmak istense, kaçırılan tüm Uncharted oyunları oynanmak istense vs. çok daha artar bu play time. Third party oyunların kaçını oynadın kaçını oynamadın ve PS5 üzerinde oynamak istersin bilmiyorum (ki next gen updateler gelecek Witcher 3, GTA V gibi uzun oynama sürelerine sahip eski oyunlar için), FIFA-NBA gibi oyunlarda ne kadar zaman geçirirsin bilmiyorum ama sadece oynamadığın PS oyunlarını oynamaktan PS5 için çıkış yapan oyunlara sıra gelmez, tüm PS4 oyunlarını da oynayabilirsin.

Edit: Bu yazdığım şeyler sakın PS5 almaya gerek yok anlamını vermesin, Collection için PS5 almanız gerekli zaten. Bu saatten sonra konsol alacak birinin PS4 Pro ve Xbox One X gibi konsollara dahi bakmaması gerek, mutlaka yeni nesil tercih edin. PS5'e erişmek birkaç ay sürebilir ama sabırlı olmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Mantıklıdan ziyade şu anda piyasadaki tek seçenek. Arkadaş listesinde kimin hangi sistemden bağlandığını görebiliyorsunuz, 20 küsur arkadaşım var sadece bir tanesi PS5'e geçti onun da oynadığı oyunlara baktığımda sürekli PS4 oyunu oynadığını görüyorum, başka seçeneği yok çünkü. Mainstream diyebileceğimiz hangi oyun çıktı ki PS5'e, ya da şöyle sorayım, PS5 aldıracak hangi oyun aklınıza geliyor? Benim gelmiyor :)

Mantıklıdan ziyade şu anda piyasadaki tek seçenek. Arkadaş listesinde kimin hangi sistemden bağlandığını görebiliyorsunuz, 20 küsur arkadaşım var sadece bir tanesi PS5'e geçti onun da oynadığı oyunlara baktığımda sürekli PS4 oyunu oynadığını görüyorum, başka seçeneği yok çünkü. Mainstream diyebileceğimiz hangi oyun çıktı ki PS5'e, ya da şöyle sorayım, PS5 aldıracak hangi oyun aklınıza geliyor? Benim gelmiyor :)

PS5 aldıracak çok oyun var, sadece bu oyunlar PS5 özel değil diyelim hocam. Sizin sorunuzun daha güzeli "PS4'ten PS5'e geçmeye değecek kaç oyun çıktı" olmalı. Şimdilik çıkanlar içinden Demon's Souls ve Miles Morales var, mevcut oyunların bazılarını 60 FPS oynamak gibi bir avantajı var, SSD'nin faydaları var ve Dualsense var. Yani şimdilik PS5 artıları oyunlarından bağımsız gözüküyor, geriye uyumluluk olmasa zayıf bir çıkış olmuş olacaktı ama faydalarının daha farklı olduğunu bilen Sony çıkışta oyunlara pek kasmamış gibi. Xbox'ın boş çıkışının yanında iyi bir çıkış hatta :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı