PS5 beklenir mi?

Herkese selamlar. Öncelikle şunu söylemek istiyorum: 20 yaşındayım ve hayatım boyunca herhangi bir konsol sahibi olamadım. Dolayısı ile hiçbir fikrim yok. Bunun altını çizmek istedim çünkü dolaylı olarak buna ilişkin sorular soracağım.

PS sahibi gerçekten olmak istiyorum fakat ne zaman olmam gerektiği konusunda hep kararsız kaldım. Şu sıralar iyice düşündüm ve taşındım. Ps'ye gelecek olan yeni oyunları da göz önünde bulundurarak kesinlikle ve kesinlikle artık bir PS sahibi olma zamanımın geldiğini anladım.

Şimdi aklımı kurcalayan sorularımı sormak istiyorum. Muhtemelen yıllardır bu camianın içinde olan insanlar gülecek hatta "ne saçma soru bu ya" bile diyen olacaktır 😁. Şimdiden yanıtlar için teşekkürler. 😌

1- PS5'i beklemeli miyim? Yoksa PS4 alıp yoluma mı bakmalıyım?

2-PS5 ve PS4'ün arasındaki farklar nelerdir? (Lütfen kabaca anlatmayın. Bir cahile anlatır gibi detaylı ve doğrudan anlatın)

3- Ps, yalnızca oyun oynamak için mi? Yoksa oyun dışında, internete de erişebilip; film, dizi gibi aktivitelerde de bulunabiliyor muyuz?

4- 500 GB, 1TB gibi farklı hafıza genişliklerine sahip Ps'ler gördüm. Neden? CD takıp oyun anlık olarak oynanmıyor mu? Herhangi bir yükleme işlemi mi var Ps'de? Hafızaya niçin gerek var? (Çok saçma bir soru olmuş olabilir fakat cahilim. 🙄)

5- Hayatımda yalnızca birkaç defa Gamepad'i elime almışlığım var ve bu deneyimlerim benim için facia idi... Asla ve asla becerememiştim ve o deneyimlerimden sonra Ps'den tiksinip bir daha yüzüne bakmamıştım. Gamepad'e alışmak çok uzun süremi alır mı?

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar. Öğrenmem gereken başka hususlar varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden tekrar tekrar teşekkür ederim.

Sadece 5'e cevap vereyim bende aynı şekil 2011'den beri PC kullanıyorum 2018'de arkadaşlarla PS Cafe'lere gitmeye başladık ilk günler o kadar garip geldi ki ama hızlıca alışıyorsunuz.

Eğer Ps5 yerine PC toplayacaksanız bir de xboxı düşünün derim. Xbox One S > PS5
Pek sanmıyorum...

Half-Life 3'ü göremeyeceğimiz gibi PS5'i göremeyebiliriz :D
Pahalı olacağı için mi?

Bu ülkede son çıkan konsolu alman için milletvekili veya beyin cerrahı olman lazım.
PS5 çıkınca PS3 almak için bekliyorum. 10 yıl sonra ilk defa The Last of Us oynayabileceğim.
Kenarda biriktirdiğim bir miktar para var. 8000 TL üstü olmazsa karşılayabileceğimi düşünüyorum ki. 8000 TL'ye değecek mi acaba? İşte bunu bize zaman gösterecek...
Sadece 5'e cevap vereyim bende aynı şekil 2011'den beri PC kullanıyorum 2018'de arkadaşlarla PS Cafe'lere gitmeye başladık ilk günler o kadar garip geldi ki ama hızlıca alışıyorsunuz.
Evet herkes öyle söylüyor ama, ne kadar akıcı? Çok iyi alışmış ve rahat kullanmaya başlamış olsan bile bir mouse kadar akıcı olabiliyor mu?

Xbox pek kafama yatmadı. Ayrıca ne alaka anlamadım? Xbox, bir konsol değil mi? Neden PC'de oynamak isteyeyim ki? Madem PC'de oyun oynayacaksın neden Xbox alıyorsun o zaman? Asla anlamadım doğrusu. Kafamda ciddi soru işaretleri var. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum: Ben her zaman oyunları indirimden alırım ve oyun oynamak için asla acele etmem her zaman bunu yaptım. Bildiğim kadarıyla PS oyunları gayet iyi indirime giriyor. Her neyse, şunu açıkca söyleyebilirim ki PS şu anlık daha ağır basıyor.

Anladım. PS5'i bekleyeceğim zaten. Var mı bir fiyat tahmini? Aşağı yukarı ne kadar olur?

Eskiden klavye mi vardı sanki? İnsanlar çatır çutur oyun oynuyordu. PS5 fiyatı ne kadar olur hiç bilmiyorum ama. Max 8.000 TL bile olacak olsa, bana 8.000 TL'ye 4K'da RDR2 gibi bir oyunda dalgasız 60 FPS verecek "güçlü" bir sistem toplayabilirsen fikrimi değiştirebilirim.

Hey hey! Bir dakika... Bilgisi olanlar şunu yanıtlasın lütfen: PS için illa TV mi lazım? Herhangi bir monitöre de takıp çalıştıramıyor muyum? Sırf PS5 için iyi bir 4K monitör almayı planlıyordum. Bu planı rafa mı kaldırmam lazım?

5000 TL zaten PS4 Pro o rahat 9000 TL falan hatta daha fazlası olabilir.

Ben de öyle tahmin etmiştim zaten. Desenize her zamanki gibi yurtdışında insanlar bedavaya alırken biz yine sürünücez.
Maalesef öyle olacak. Tanıdığım bir arkadaşım var geçen sormuştum ne oynuyorsun PS4'de bu aralar diye hiç birşey oynayamıyorum demişti. Nedenini sorduğumda ise oyunlar çok pahalı dedi. Ki gerçekten de haklı. Artık yeni PS4 oyunları 500TL'ye kadar gelmiş durumda.

O kadar olmayacağını herkes biliyor ama grafik olarak 4K 60 FPS vericeği söyleniyor bunu söylerse bir 6 7'yi görecektir. Yoksa alternatif olarak PS4 alınır. Ya da Xbox'a kayılır ki hiç istemezler. Buy yüzden bence bu kadar artmaz.

O kadar olacağını hiç sanmam. Sony eğer bu fiyata Türkiye'de PS5 satmaya kalkarsa elinde patlayacağını bilecek kadar TR'nin içinde. Muhtemelen Türkiye için özel bir fiyatlandırmaya gidecekler. 8k üstü olacağını sanmıyorum aksi takdir de Sony, TR pazarını kaybeder ki popülasyon ve oyuncu kitlemizden ötürü dünya da önemli bir pazarımız var ve bunu kaybetmek istemezler. (Belkide yalnızca kendimi avutuyorum 😌)

Maalesef öyle olacak. Tanıdığım bir arkadaşım var geçen sormuştum ne oynuyorsun PS4'de bu aralar diye hiç birşey oynayamıyorum demişti. Nedenini sorduğumda ise oyunlar çok pahalı dedi. Ki gerçekten de haklı. Artık yeni PS4 oyunları 500TL'ye kadar gelmiş durumda.
Dediğim gibi, aceleci değilimdir. Minimum %50 indirime girene kadar bekler, öyle alırım oyunu. Yani bu konuda yapabilecek başka bir çaremiz yok. Dolar sağolsun her şey çok pahalı...

O kadar olmayacağını herkes biliyor ama grafik olarak 4K 60 FPS vericeği söyleniyor bunu söylerse bir 6 7'yi görecektir. Yoksa alternatif olarak PS4 alınır. Ya da Xbox'a kayılır ki hiç istemezler. Buy yüzden bence bu kadar artmaz.
Ben de pek sanmıyorum fakat ihtimal yok değil. TR için özel bir fiyatlandırma olmazsa 9-10k'yı bulabilir fakat muhtemelen özel bir fiyat olacak ve benim de tahminim 7-8k civarı. Şu son birkaç gündür epey araştırma yapıyorum doğrusu. Bunlara dayanıyor bu söylemlerim.

6000 TL diyorlar.
Screenshot_2020-06-11-18-28-34.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı