PS5 Slim'deki fan sesi normal mi?

BarışBskn

Decapat
Arkadaşlar selamlar çok kişiye sordum kimi normal dedi kimi ise değil dedi. Arkadaş kendi PS5'in videosunu attı benimkine göre sesi böyle değildi. Daha sessizdi ve fan sesiydi bendeki ise trrrr diye bir ses geliyor fan sesi ile birlikte ekstra olarak da elektrik akım sesine benzer bir sesi de geliyor yani HDMI girişe takarsan bir ses çıkar ya o elektrik sesi işte. 20 gün oldu alalı iade edemem genel olarak cihazdan çok memnunum. Ses de çok yakına gelmedikçe duyulmuyor. Bu benim 3 PS5'im ve artık sıkıldım hep bir sorun çıkıyor. Bundan ses dışında genel olarak memnunum. Ne yapmalıyım? Bu ses normal midir arkadaşlar?

Video linki.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Coil sesi oyundan oyuna ve cihazdan cihaza değişmektedir hocam. Uzaktan duyulmuyorsa açıkçası oynamanıza bakın bence zararına satmayın derim. Ayrıca PS5'lerde birden fazla fan tipi var kimi fan tipi daha sesli olup bu bobin sesini o sayede bastırıyorken kimi fanlar ise sıfır ses olup bu bobin sesini ortaya çıkarıyor. Her PS5'te coil whine var Pro modelde de var. Normal yani cihazınız.

Coil sesi oyundan oyuna ve cihazdan cihaza değişmektedir hocam. Uzaktan duyulmuyorsa açıkçası oynamanıza bakın bence zararına satmayın derim. Ayrıca PS5'lerde birden fazla fan tipi var kimi fan tipi daha sesli olup bu bobin sesini o sayede bastırıyorken kimi fanlar ise sıfır ses olup bu bobin sesini ortaya çıkarıyor. Her PS5'te coil whine var Pro modelde de var. Normal yani cihazınız.

Nasıl normal hocam arkadaş video attı Cyberpunk oynarken sadece fan sesi var bende işe cızırtı ve değişken bir ses var anlamadım. Ben de Marvel Rivals oynarken çektim. Eğer Pro da bu ses varsa niye alayım ki kafam karıştı iyice.

Nasıl normal hocam arkadaş video attı Cyberpunk oynarken sadece fan sesi var bende işe cızırtı ve değişken bir ses var anlamadım. Ben de Marvel Rivals oynarken çektim. Eğer Pro da bu ses varsa niye alayım ki kafam karıştı iyice.

Arkadaşınızın attığı videoyu buraya atma şansınız var mıdır? O cızırtı ve değişken sese bobin sesi (coil whine) diyoruz. Nidec tipli fanlarda fanın da kendi hafif bir üfleme uğultu sesi vardır bu coil Whine'ı bastırır ama coil aslında o cihazda da vardır. Delta tipli fanlar ise üfleme sesi çıkartmaz, Delta tipi fanlar sıfır sestir ancak bu sıfır ses fanlar cihazdaki coil whine sesini ortaya çıkarır duyulmasını fark etmemizi sağlar öyle diyeyim size.
Bu coil sesi güç kaynağından gelmektedir( PSU). Oynadığınız oyundan oyuna, 30FPS veya 60FPS seçtiğiniz moda göre veya ray tracing açıp açmadığınıza göre şiddeti değişmektedir. Her PS5'te şiddeti farklıdır ancak her PS5'te bu coil Whine vardır. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Yani demek istiyorsunuz ki bu coil whine çoğu cihaz da mevcut ve sorun değil. Bu arada dibine girmedikçe rahatsız etmiyor.

Arkadaşınızın attığı videoyu buraya atma şansınız var mıdır? O cızırtı ve değişken sese bobin sesi (coil whine) diyoruz. Nidec tipli fanlarda fanın da kendi hafif bir üfleme uğultu sesi vardır bu coil Whine'ı bastırır ama coil aslında o cihazda da vardır. Delta tipli fanlar ise üfleme sesi çıkartmaz, Delta tipi fanlar sıfır sestir ancak bu sıfır ses fanlar cihazdaki coil whine sesini ortaya çıkarır duyulmasını fark etmemizi sağlar öyle diyeyim size.
Bu coil sesi güç kaynağından gelmektedir( PSU). Oynadığınız oyundan oyuna, 30FPS veya 60FPS seçtiğiniz moda göre veya Ray Tracing açıp açmadığınıza göre şiddeti değişmektedir. Her PS5'te şiddeti farklıdır ancak her PS5'te bu coil whine vardır. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Hocam bende cızırtı dışında bir ses daha var oyuna girerken elektrik sesi geliyor yani nasıl diyeyim akım sesi gibi böyle. Video da az da olsa duyuluyor açıklama da tam olarak bahsetmiştim.

Yani demek istiyorsunuz ki bu coil whine çoğu cihaz da mevcut ve sorun değil. Bu arada dibine girmedikçe rahatsız etmiyor.

"
Bu coil sesi güç kaynağından gelmektedir( PSU). Oynadığınız oyundan oyuna, 30FPS veya 60FPS seçtiğiniz moda göre veya Ray Tracing açıp açmadığınıza göre şiddeti değişmektedir. Her PS5'te şiddeti farklıdır ancak her PS5'te bu coil Whine vardır. Umarım açıklayıcı olmuştur."
Burada dediğim gibi hocam her PS5'te var. Fat kasa olsun Slim olsun Pro olsun. Normalde Sony mühendisleri birazcık önemseyip bobinlerin yalıtımını yapsalardı tıpkı Xbox Series konsollarının yalıtımlı olması gibi o zaman bu uyuz "bzz" sesine katlanmak zorunda olmayacaktık. Açıkçası ben 4 senede fat kasada çok katlandım. Şu an Pro ile yola devam ediyorum yine azar azar duyuyorum. PS6'da akıllarına gelir umarım :)

Hocam bende cızırtı dışında bir ses daha var oyuna girerken elektrik sesi geliyor yani nasıl diyeyim akım sesi gibi böyle. Video da az da olsa duyuluyor açıklama da tam olarak bahsetmiştim.

Sanırım 1. saniyede gerçekleşen o sesten bahsediyorsunuz. O da cihaz ısındıkça genleşir. Daha sonra soğuyunca yeteri kadar tekrar genleşir. O çat çut sesleri gelmesi de normal yani sizin tarifle HDMI yerine takarken gelen o kasa sesi diyeyim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı