PSU'dan gelen vızırtı sesi nedir?

novexx

Decapat
Daha fazla  
Bilmem daha önceden var mıydı, bugün fark ettim. Özellikle boştayken PSU'dan vızırtı sesi geliyor. Yükteyken neredeyse hiç anlaşılmıyor ama neden oluyor bu? Normalde video atacaktım ama sanırım öyle bir özellik yok. Ses vızırtı sesi ama mesela 0.1sn gibi aralıklarla geliyor. Yüksek bir ses değil.

Not: Uzatmalı priz kullanıyorum, bugün onu değiştirdim akım korumalı aldım, ondan önce bilgisayar bozuk prizdeyken yaklaşık bir 7-8 defa falan git-gel yapmıştı şu ana kadar. Görünürde bir sorun olmadı ama umarım korktuğum şey değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmem daha önceden var mıydı, bugün fark ettim. Özellikle boştayken PSU'dan vızırtı sesi geliyor. Yükteyken neredeyse hiç anlaşılmıyor ama neden oluyor bu? Normalde video atacaktım ama sanırım öyle bir özellik yok. Ses vızırtı sesi ama mesela 0.1sn gibi aralıklarla geliyor. Yüksek bir ses değil.

Not: Uzatmalı priz kullanıyorum, bugün onu değiştirdim akım korumalı aldım, ondan önce bilgisayar bozuk prizdeyken yaklaşık bir 7-8 defa falan git-gel yapmıştı şu ana kadar. Görünürde bir sorun olmadı ama umarım korktuğum şey değildir.

Boştaykende coil whine yapabilir. Muhtemelen o şekildedir. Zararı yok.

@novexx Video'yu youtube'a yükleyip gönderebilirsiniz.

Boştaykende coil whine olabilir. Muhtemelen o şekildedir. Zararı yok.
Hocam şu an bi 10 dakika oyunda beklettim ses neredeyse yok gibi kulağimi yaklaştirsam zor duyuluyor. Umarım dediğiniz gibidir.

Boştaykende coil whine yapabilir. Muhtemelen o şekildedir. Zararı yok.

@novexx Video'yu youtube'a yükleyip gönderebilirsiniz.
Gönderiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu boştayken, bilgisayarı ilk açtiğim zamanki sesi. Normalde öyle gürültülü değil telefonu psunun dibine soktuğum için böyle geliyor.

Son düzenleme:
Hocam şu an bi 10 dakika oyunda beklettim ses neredeyse yok gibi kulağimi yaklaştirsam zor duyuluyor. Umarım dediğiniz gibidir.

Gönderiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu boştayken, bilgisayarı ilk açtiğim zamanki sesi. Normalde öyle gürültülü değil telefonu psunun dibine soktuğum için böyle geliyor.

Daha çok fandan geliyor gibi duruyor. Fanı durdurup bakabilir misiniz?

Daha çok fandan geliyor gibi duruyor. Fanı durdurup bakabilir misiniz?
Kasa fanını kastettiniz değil mi? Durum yine aynı ama ses nedense ilk açtiğimdaki gibi değil daha da azalmış durumda şu an bilgisayar boşta ve kulağımı psunun dibine bile soksam zor duyuluyor. Neredeyse hiç yok gibi.

Kasa fanını kastettiniz değil mi? Durum yine aynı ama ses nedense ilk açtiğimdaki gibi değil daha da azalmış durumda şu an bilgisayar boşta ve kulağımı PSU'nun dibine bile soksam zor duyuluyor. Neredeyse hiç yok gibi.

PSU'fanından bahsediyorum. Sesi kaydederken nasıl kaydettiniz? PSU'nun fan kısmından mı?

Fanın yanından kaydettim. Diş taraftan. Hemen güç kablosunun giriş yerinden.

Bana fandan geliyor gibi geldi. Yük altına girince kayboluyor mu? Bir de PSU modeli nedir?

Bana fandan geliyor gibi geldi. Yük altına girince kayboluyor mu? Bir de PSU modeli nedir?
Hocam dediğiniz olabilir, bilemiyorum. Yük altında azalıyor dedim ama şu an boşta ve yine ses neredeyse yok gibi. Yani açılmasıyla alakalı bence, bir süre sonra ses çok azaldı.

PSU modeli:
indir.png

Not: Şu an ses tamamen kesilmiş durumda. Sanki PSU'nun kendi dandikliğiyle alakalı bir durum ama çok da dandik bir PSU değil diye biliyorum. Siz daha iyi bilirsiniz.

Hocam dediğiniz olabilir, bilemiyorum. Yük altında azalıyor dedim ama şu an boşta ve yine ses neredeyse yok gibi. Yani açılmasıyla alakalı bence, bir süre sonra ses çok azaldı.

PSU modeli:
Eki Görüntüle 2573729

Not: Şu an ses tamamen kesilmiş durumda. Sanki PSU'nun kendi dandikliğiyle alakalı bir durum ama çok da dandik bir PSU değil diye biliyorum. Siz daha iyi bilirsiniz.
Muhtemelen sıkıntı yoktur. Bazı fanlar düşük RPM'de ses yapıp, hızlandığında o ses gidebiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı