PUBG GTX1050 i5 7300HQ sistemde kasma sorunu

cihannk

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle. Bilgisayarımı alalı 9 ay falan oluyor. Yeni bilgisayar yani. (MSI GV62 7RD 1617xtr)
Bilgisayarım The Witcher 3 Wild Hunt gibi oyunları High'ta oynatmasına rağmen PUBG’de FPS düşüşleri yaşıyorum. GeForce Experience'dan ekran kartı güncelleştirmesini yaptım hala sorun devam ediyor. 8GB DDR4 RAM var. Acaba o mu yetmiyor? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia GeForce Experience Ayarların nasıl? Açık kapalı karışık mı? Windows bildirimleri vb vb kapalı mı? Xbox Kapalı mı? Özellikle GeForce Experience 3D ayarları düzgün şekilde olduğunda daha verimlilik sağlıyor oyunlarda. Ekran görüntüsü alabilir miyim o bölümün?
Nvidia GeForce Experience dediğiniz bir Program değil mi ?

Doğru anlamışım. Ben geçen hafta yaptım o dediğinizi ama oyunlarda kasmalar falan olmaya başladı bende sildim bir daha da kullanmam diyorum ama yanlış mı sizce ?
Nvidia GeForce Experience silmenize sebep kasmalar mı? Ekran kartınız ne? Dediğim ayarları yapmışmıydınız o zamanlar? Xbox dan haberiniz var mı? Onu da kapatmanız lazım. Windows 10 da en büyük sorunlardan biri oyun için. Drop ve fps düşüklüğü yaşatıyor.

Evet kasmalar, yüklemeden önce yoktu.
Asus 1050 Ti Expedition.
Dediğiniz ayarları çok önceden yaptım sürekli de performans odaklı kullanıyorum PC'yi.
Xbox olayını bilmiyordum.

Evet kasmalar, yüklemeden önce yoktu.
Asus 1050 Ti Expedition.
Dediğiniz ayarları çok önceden yaptım sürekli de performans odaklı kullanıyorum PC'yi.
Xbox olayını bilmiyordum.
Yaklaşık takımımda 10 kişiye yakın kişi de 1050 ti var ve bu driver hepsinde yüklü ve 1030 ekran kartı olan kişide bile yüklü ki sizin sorununuzu yaşamıyor. Anlayamadım kısacası. Bir daha yükleyin, yüklerken özel seçenekten temiz kurulum ile yükleyin. Youtube de windows 10 xbox kapatma yazıp onu kapatın çok faydasını görürsünüz kapatırsanız açık ise şuan. Sonra da arkadaşa attığım fotoğraftaki seçenekleri öyle uygulayın deneyin. Eğer yine aynı olursa silersiniz. Garip geldi şahsen driver yükleyip kasma yapması :) Denerseniz bildirin merak ettim. Ben yatıyorum iyi geceler :)

Hiç bir farkı yok ki. Düşerken işe yarıyor bir. İstersen açabilirsin orta yap yine high gerek yok :D Biraz oynayın bakalım az da olsa düzelme var mı yok mu? Ama daha iyi olacağından eminim. Bizim takımda sorun yaşayan herkesi böyle çözdüm çünkü. Windows boşta kaç RAM kaç CPU yiyor onlara da bakar söylerseniz bir ara iyi olur. 2 arkadaşımda boşta birinde RAM %70 di birinde CPU %60 dı onları düzelttik. CPU %60 olanın sorunu ise lol de çektiği bir video formatıydı garip ama oydu :)
Dediğin ayarlarda gerçekten akıcı oldu teşekkür ederim :) Ama motor sürerken fps drop giriyor yine eskisi gibi bi ara atarım size cpu ram usagesini

Dediğin ayarlarda gerçekten akıcı oldu teşekkür ederim :) Ama motor sürerken fps drop giriyor yine eskisi gibi bi ara atarım size cpu ram usagesini
Motor araba falan sürersen minik dropları diyorsan çoğu ortalama sistemde olan bir şey. Geçen patch de çok güzel olan oyun silah kutusu geldiğinde berbat oldu. Bu güncellemelerin de etkenliği var yani. Laptop olunda biraz daha sıkıntı yaşatıyor tabi. Ayrıca atmanıza gerek yok, boşta %leri söylerseniz yeterli. Çünkü kaç arkadaşıma TW ile bağlandıysam hep bir sorun çıkmıstı % oranları boş sisteme göre aşırı fazlaydı. O yüzden sormak istedim merak edip.

Beyler arkadaştaki sistemin aynısına sahibim bende ve ilk atladığım anda fps düşüşleri yaşıyorum belli bir süre sonra düzeliyor acaba sizde de böyle bir durum var mı ? Ya da çözümü hakkında bilgi sahibi olan var mı ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı