Python ile işletim sistemi nasıl yapılır?

İşletim sistemi eğlencesine yapılacak bir şey değil. Linux çekirdeğinin üzerine dağıtım yapmak bile aşırı zorken "Eğlencesine Python'dan işletim sistemi yazayım." düşüncesi saçma.
 
Son düzenleme:
Ben sadece Python ile eğlencesine masaüstü olacak bir işletim sistemi gibi bir şey yapmak istiyorum. Nasıl olabilir?
PyQT/Pyside ile basit bir arayüz hazırlayın. Boot to QT gibi araçlarla basit çekirdekle doğrudan uygulamayı başlatın. Tabi ki de işletim sistemi yazmış olmayacaksınız ama en azından o hissi yaşatabilir. Bunun ağır bir cümle olacağını bilerek özür diliyorum, eğer eğlencesine işletim sistemi yazabilecek seviyede olsaydınız emin olun forumda konusunu bile açma ihtiyacı duymazdınız. Python'u geçtim, Rust gibi diller tamamen bu alana giremedi hala.
 
Koskoca şirketler çalışıyor OS için sen tek başına ne yapmayı hedefliyorsun ki? GUI olmayan basic biseyin çekirdeğini yazman bile imkansıza yakın. Yanlış anlama ama onu tek başına yapabilecek adamın burada işi olmaz zaten.
 
PyQT/Pyside ile basit bir arayüz hazırlayın. Boot to qt gibi araçlarla basit çekirdekle doğrudan uygulamayı başlatın. Tabii ki de işletim sistemi yazmış olmayacaksınız ama en azından o hissi yaşatabilir. bunun ağır bir cümle olacağını bilerek özür diliyorum, eğer eğlencesine işletim sistemi yazabilecek seviyede olsaydınız emin olun forumda konusunu bile açma ihtiyacı duymazdınız. Python'u geçtim, Rust gibi diller tamamen bu alana giremedi hala.

Tamam özür dilerim.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı