Python Python ile mi devam etmeliyim yoksa başka bir dile mi geçmeliyim?

Sephremoth

Decapat
Daha fazla  
10.sınıf düzeyinde bir Anadolu lisesi öğrencisiyim, her gün 4 saatlik bir ders çalışma takvimim mevcut ve her hafta TYT denemesi oluyorum. Hedefim çankaya üniversitesi yazılım mühendisliği, birçok insandan gördüğüm üzere yazılım alanında tecrübe oldukça önemli bir husus bu yüzden YouTube üzerinde bulduğum 12 saatlik başlangıç seviye Python videosunu izliyorum, her belirli bölümde ne öğretilmişse onu birçok farklı örnekle aklıma kazıyorum ve eski kodlarımı # ile commenta çevirip kendime notlar bırakıyorum. Fakat kafamın karışık olduğu birçok konu var, Python ile devam edersem gelecek için ne elde edebilirim? Python'dan başka bir dile geçmeme gerek var mı? Benim asıl hayalim oyun sektöründe ilerlemekti fakat ilgimi yitirdim gibi bilemiyorum. Önerilerinize açığım, teşekkürler.🙂

Bu fotoğraf hangi dilde ilermeniz gerektiğinde büyük ölçüde yardımcı olacaktır;

indir.png

(Görüntü biraz bulanık olabilir.)

Tecrübe ise girerken önemli, üniversiteye girerken değil. Üniversiteye girerken sınav sıralama önemli. Öneri mi istiyorsun? Dersine çalış.

Bu arada paylaşılan görsel günümüz için çöp. 2014 sonunda burada ortaya çıktı. PDF haline bakabilirsiniz. Film fotoğrafları ve adamın logosu hariç her şey vektorel. Halkımız o kadar akıllı ki daha düzgün çeviri yapmayı bile beceremiyor. Hesap makinesiyle hazırlanmış gibi olmuş. Üstüne adama credit de vermiyorlar. 8 yıllık şeyi ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyuyorlar.
En basitinden günümüzde Android için Kotlin, iOS için Swift kullanılır. Mağarada yaşamıyorsaniz tabii.
JavaScript o zaman bile gayet olgundu. Buna rağmen dün çıkmış gibi muamele ediliyor.

12 saatlik videoyu bitirmemis gibisiniz. Mesela Project Euler'in ilk 10 sorusunu yapabiliyor musunuz? O kadar Python bilgisi ile rahatlıkla yapabiliyor olmanız lazım. Yapamıyorsanız ya Python ya da derslerinizde eksiğini var.
Matematik sus olsun diye istenmiyor. O düşünme şekli asıl istenen şey. O şekilde düşünen adam matematiği zaten yapabiliyor.

Takdir edersiniz ki birkaç saatlik video ile meslek sahibi olunmuyor. O yüzden Python ile devam etmek olarak gördünüz şey geleceğinizi neredeyse hiç etkilemeyecek. Size programlama temeli katmış olur.

Tecrübe ise girerken önemli, üniversiteye girerken değil. Üniversiteye girerken sınav sıralama önemli. Öneri mi istiyorsun? Dersine çalış.

Bu arada paylaşılan görsel günümüz için çöp. 2014 sonunda burada ortaya çıktı. PDF haline bakabilirsiniz. Film fotoğrafları ve adamın logosu hariç her şey vektorel. Halkımız o kadar akıllı ki daha düzgün çeviri yapmayı bile beceremiyor. Hesap makinesiyle hazırlanmış gibi olmuş. Üstüne adama credit de vermiyorlar. 8 yıllık şeyi ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyuyorlar.
En basitinden günümüzde Android için Kotlin, iOS için Swift kullanılır. Mağarada yaşamıyorsaniz tabii.
JavaScript o zaman bile gayet olgundu. Buna rağmen dün çıkmış gibi muamele ediliyor.

12 saatlik videoyu bitirmemis gibisiniz. Mesela project Euler'in ilk 10 sorusunu yapabiliyor musunuz? O kadar Python bilgisi ile rahatlıkla yapabiliyor olmanız lazım. Yapamıyorsanız ya Python'ya da derslerinizde eksiğini var.
Matematik sus olsun diye istenmiyor. O düşünme şekli asıl istenen şey. O şekilde düşünen adam matematiği zaten yapabiliyor.

Takdir edersiniz ki birkaç saatlik video ile meslek sahibi olunmuyor. O yüzden Python ile devam etmek olarak gördünüz şey geleceğinizi neredeyse hiç etkilemeyecek. Size programlama temeli katmış olur.

Öncelikle verdiğiniz bilgiler doğrultusunda minnettar olduğumu belirtmem gerek, küçüklükten itibaren ilgim olduğundan dolayı bu meslek dalına yönelmeyi seçtim. Bahsettiğim video Brocode'un videosu ve videoda 1:35:26'dayım. Şu ana kadar öğrenmeye çalıştığım şey kodlamanın temeliydi ve hala da öğrenmeye devam ediyorum, son olarak Set'leri öğrendim.
Birçok öneri sonucunda Python'a başlama kararı aldım, basit ve kolay anlaşılabilir bir dil olduğundan bahsettiler.
Günde 4 saatlik ders çalışma takvimimin dışında kalan boş vakitlerimde sevdiğim şeyi yapmak istiyorum bu yüzden öneri istedim.
Şu anlık bildiklerimi aklıma iyice kazımak için bir textrpg yapmaya çalışıyorum Python ile, bana oldukça katkısı olduğunu düşünüyorum.
Açıkçası şu anda birilerinin bana akıl vermesi için yalvarmaya dahi hazırım çünkü gelecek hakkında endişelerim olduğu gibi Python ile sınırlarımın ne olduğunu bilmiyorum.
Umarım kendimi güzel bir biçimde anlatabilmişimdir, tekrardan teşekkürler.

Şu anlık bildiklerimi aklıma iyice kazımak için bir TextRPG yapmaya çalışıyorum Python ile, bana oldukça katkısı olduğunu düşünüyorum.
Olmayacak. Sizden başka kimsenin kullanmayacağı bir programa çok fazla vakit harcamış olacaksınız. Hem de ileride çoğunlukla basit işler dışında kullanmayacağınız bir dille, yöntemle yapmış olacaksınız.

Akıl veriyorum işte. Okuluna çalış. Çankaya Üniversitesi niye? Neden Ankara Üniversitesi, ODTÜ değil?
Programlamaya başlayan neredeyse herkesin yaptığı bir hatayı yapıyorsun. Olayı dil öğrenmek sanıyorsun. Dil araç. Kötü bir örnek olack ama iyi bir ticaret adamı olduğunu düşün. Farklı ülkelerle rahatça iletişim kurup onları ikna etmek için onların dilini öğreniyorsun. Olay bu.

Bu arada paylaşılan görsel günümüz için çöp. 2014 sonunda burada ortaya çıktı.

Hocam en güncel olanı bu sanırım Türkçeye çevrilmiş hali
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam en güncel olanı bu sanırım Türkçeye çevrilmiş hali.
2014'te çıkan şeyin günceli olmaz. Birileri kendince çeviri yapınca güncel olmuyor. Geç yapılmış çeviri oluyor. Zaten pylaşan kişi başkası çevirmiş demiş. Muhtemelen çok daha uzun süre önce çevrildi ama o kişi geç paylaştı. Yani geç çevirinin geç paylaşımının geç alıntısını yapmış oldunuz. İkişer yıl arayla desek 2017 eder. 2 yıl fark hala.
Mobil için Objective C, Java önerilen bir şeyin güncelliği falan olmaz.

2014'te çıkan şeyin günceli olmaz. Birileri kendince çeviri yapınca güncel olmuyor. Geç yapılmış çeviri oluyor. Zaten pylaşan kişi başkası çevirmiş demiş. Muhtemelen çok daha uzun süre önce çevrildi ama o kişi geç paylaştı. Yani geç çevirinin geç paylaşımının geç alıntısını yapmış oldunuz. İkişer yıl arayla desek 2017 eder. 2 yıl fark hala.
Mobil için objective C, Java önerilen bir şeyin güncelliği falan olmaz.

Dostum benim ihtiyacım yok zaten ingilizcesini okumuştum ben atma amacım ingilizcesi olmayan insan vardır belki işine yarar diye attım belki günceldir diye.

Dostum benim ihtiyacım yok zaten ingilizcesini okumuştum ben atma amacım ingilizcesi olmayan insan vardır belki işine yarar diye attım belki günceldir diye.
Hala olayı çeviri sanıyorsunuz. Olay zaman.
Tekrar söyleyeyim. Olay zaman.
Tekrar söyleyeyim. Olay zaman.

O tarihte iPhone 6 yeni çıkmıştı daha. Hala gelmiş Objective C öneren şey ile güncel kelimesini bir arada kullanıyorsunuz. Ta konunun başında güncel değil dememe rağmen ısrarla bunu yapmaya devam ediyorsunuz. O şey günümüzde çöp. Yapıldığı zaman merak salan kişiler için gayet güzel bir rehber niteliğinde olsa günümüzde en ufak bir geçerliliği olmayan bir çöp.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı