Python öğrenmek kolay mı?

Öğrenme kısmı kolay. Önemli olan yapacağın projeler vb.

Bir sorum daha var Python düşük sistemde olur mu? Bu yaz PC toplayacağız ama daha var, benim laptopun işlemcisi Intel Celeron N2820, RAM 4 GB. Sizce bu özelliklerde olur mu?

Peki önerdiğiniz kaynak var mı mesleki İngilizce öğrenebileceğim?

Bilgisayarınız rahatlıkla Python'u kaldıracaktır.
Sana birkaç tavsiye
-YouTube videolarında sıkışıp durma, çıkamazsın, video her bittiğinde aklındaki bilgiler siliniyor emin ol. Önce en temel kod satırlarını öğren (print, if, for vb.), sonra ne programı yazmak istediğine karar ver ve yazarken İnternet'ten yardım al.
-İnternet'te çok çok çok az Türkçe doküman var Python hakkında, İngilizce'ni geliştir, Python için yardım alırken Google'a her zaman İngilizce soru sor. Bu sana StackOverFlow gibi sitelerden yardım alırken çok kolaylık sağlayacak.
-İngilizcen için yabancı arkadaşlar edin. Mümkünse programmer ve ana dili İngilizce olsun. Bunun için Speaky, Tandem gibi uygulamalardan yardım alabilirsiniz.
-Kodlamayı öğrenmek için başta kolay programlar yaz ve temel mantığı anla, algoritmaları anlaman çok önemli.
-Yaptığın programları mutlaka bir yerlere kaydet.

Ben küçüklükten beri PC ile ilgilendim ama kodlama ile alakalı çok bilgim yok, genellikle donanımla alakalı var. Bu sene liseye gideceğim ve gitmeden önce de Pyhton öğrenmek istiyorum. Sizce öğrenebilir miyim okula kadar?

Acelen olmasın dostum. Programlama dilini tamamen öğrenmek diye bir şey yok unut onu. Programlama dilini kullanmak diye bir şey var ve kullandıkça öğrenirsin zaten.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı