R3 1200 ve GTX 1050 Ti sistem nasıldır?

5000TL ve eski sistemi verdim. Eski sisteme göre kat kat iyi FPS vermesine rağmen neden kötü olduğunu düşünüyorsunuz ? Arkadaşlarım da böyle diyor ama niye dediklerini bilmiyorum.
Tam anlayamadım ama 5000 veya 6500 tl vermişsen bu sisteme çok fena kazıklanmışsın.
Umarım şakadır. Düşmana atılmaz böyle kazık.

Yaklaşık 3 sene önce topladığımız sistem artık çok düşük FPS verdiği için değiştirme kararı verdim. Bilgisayarcıyla anlaştık. Elimdeki sistemi ve monitörü ona 1500 TL fiyata sattım, üzerine 5000 TL daha ekleyerek bir sistem ve 144Hz bir monitör dizdirdim ve satın aldım. Arkadaşlarıma söylediğimde sistem berbat olmuş diyorlar ama ben şuan gayet iyi FPS alabiliyorum. Bir arkadaşım burada konu açmamı tavsiye ettiği için hesap açıp bu konuyu yazdım. Eski ve yeni sistemi aşağıya yazıyorum.

Eski sistem:
İşlemci: İ7 6700K
Anakart: Asus bir anakart ama modelini bilmiyorum
Ekran kartı: R7 240
RAM: 16GB 2133MHz
Depolama: 2TB HDD
Kasa: Sıradan bir kasaydı, marka Corsair herhalde.

Yeni sistem:
İşlemci: R3 1200 (Yeni olduğu için İ7 işlemciyi çok rahat geçer dedi.)
Anakart: MSI A320
RAM: 8GB 3200 MHz (GB önemli değil MHz önemli dedi adam ama emin olamadım.)
Ekran kartı: MSI 1050ti
Depolama: 120GB SSD ve 2TB HDD
Kasa. Power Boost RGB kasa
1500TL üzerine 5000 ekleyip 6500 e falan mi aldın bu sistemi ne yaptın. O sistem monitor dahil 3500 ü geçmez.

Kardeşim kabullenmek zorundasın fena kazık yemişsin. İade etmek iste yeni aldıysan. Ekran kartını değiştirsen yeterdi vallahi. Oynadığın oyunlar ne bilmiyorum fakat ölü yatırım deniyor buna.

Hay Allah belasını versin onun cidden canım sıkıldı bak. Eğer ciddiysen direk bilgisayarcıya gidip sattığın kasayı geri al paranı da al sistemi geri ver büyük dolandırmış seni. İşte böylelerin canını almak müstehak öyle bir ayar oldum ki akşam akşam 😀 durduk yere canım sıkıldı bak.

Hemen yarın ilk imsakta götür kasanı bekle. Geç olur iş geçer sen bizi dinle. Yanlış yapmışsın.

5000TL ve eski sistemi verdim. Eski sisteme göre kat kat iyi FPS vermesine rağmen neden kötü olduğunu düşünüyorsunuz ? Arkadaşlarım da böyle diyor ama niye dediklerini bilmiyorum.
Eski ekran kartın çok düşük olduğu için öyle bir FPS alıyordun. Yeni bir ekran kartı ekleyip çok iyi FPS alırdın yanına 144 Hz monitör alıp keyfine bakardın.

TEKNOKING/AMD Ryzen 7 2700X/GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB GDDR6/16GB DD4/240GB SSD/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA O bütçeye örnek bir sistem farkı inceleyin hangisi daha iyi.

Şöyle ki bilgisayarınızın sadece bir parçasını, ekran kartını değtirerek şuan aldığınız sistemden kat kat iyi bir performans alabilirdiniz hemde en fazla 3000tl masraf etmiş oldurdunuz

Yani bu söylediklerini okuyunca acayip sinirleniyor insan. Bu kadar da kazık olmaz ya. Sana sistemi 2 kat fiyatına satmış adam. Ya çok safsın yada hiç anlamıyorsun bu konularda. Keşke almadan önce araştırsaydın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı