R3 2200G ve RX 560 darboğaz yapıyor

kgntnr

Megapat
Daha fazla  
Battlefield, GTA V tarzı oyunlarda darboğaz yaşıyorum. 1080p de oynuyorum. Grafik ayalarını da deniyorum. Ama anlık FPS droplar oluşuyor. Bazen çok düşük bazen de yüksek oluyor. İşlemci kullanımı genellikle 80-100 arası. GPU kullanımı 50-100 arasında değişken. İşlemci ekran kartına yetemiyor olabilir mi? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Sistemim;
Anakart: Gigabyte A320M S2H.
RAM: Neo Forza 2x8GB 3000MHz.
PSU: Aerocool 400W.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz içinde dahili grafik kartı bulunmakta yani ekran kartı olmadan da çalışabilir.
Önerim o işlemciyi satıp o fiyata Ryzen alacaksanız sonunda g harfi bulunmayanlardan alın. G harfini grafik diye kodlayabilirsiniz aklınızda.

İşlemciniz içinde dahili grafik kartı bulunmakta yani ekran kartı olmadan da çalışabilir.
Önerim o işlemciyi satıp o fiyata Ryzen alacaksanız sonunda g harfi bulunmayanlardan alın. G harfini grafik diye kodlayabilirsiniz aklınızda.

Evet bu konuda bilgim var. Dahili grafik kartı olduğu için mi darboğaz sorunu yaşıyorum. Hangi işlemciyi önerirsiniz?

BIOS'dan 2200G'nin VRAM ayarını kapatıp dener misin bir de? Yani işlemcinin GPU'sunu devre dışı bırakıp bir süre test etmeni öneririm. Sürücülerin vs güncel mi? Bir de güç kaynağın nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM kullanımı neden düşük 10 GB gösteriyor. Yaşadığım sorunla alakalı olabilir mi?
BIOS'dan 2200G'nin VRAM ayarını kapatıp dener misin bir de? Yani işlemcinin GPU'sunu devre dışı bırakıp bir süre test etmeni öneririm. Sürücülerin vs güncel mi? Bir de güç kaynağın nedir?
Güç kaynağı belirtmiştim. Aerocool vs400. Sürücüler güncel.
Dediklerini denedim ama hala darboğaz söz konusu işlemciyi değiştirmem mi gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    29,6 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı