R3 2200G ve RX 5500XT darboğaz yapıyor

dwepss

Hectopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 3 2200G marka bir işlemcim var, XFX RX 5500 XT 4 GB marka bir ekran kartım var. Darboğaz oluşuyor, bunu önlemenin bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
A320 anakart var ise overclock yapılamaz.
Anakart çipseti yüzünden overclock yapamamak başka, işlemcinin desteklememesi başka bir şey. Bu ufak, ama önemli bir ayrıntı.

Grafik ayarlarınız düşük ise biraz yükseltmeyi deneyin. Çözünürlük yükseltmek de yardımcı olabilir.

Gta 5 de denediğim zaman en yüksek ayarlarda 1920x1080 çözünürlükte, işlemci kullanımım 85-98 aradı ekran kartı 65-80 arası kullanım veriyor.

GTA V biraz normal aslında. Aldığın performans genellikle yeterli olur diye düşünüyorum. Sınırda besler işlemcin ekran kartını. Tam performansını istiyorsan yeni bir işlemciye geçmen lazım artık. A320 ile OC yapamazsın.

The Division oyununda ise hemen hemen aynı durumlar ama anlık FPS droplar çok fazla.
Şu an Windows 11 kullanıyorum, acaba Windows 10'da daha çok verim alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel, sıkıntısız Windows 11 kullanıyorsan kayda değer bir fark olmaz. İstersen dene tabi. FPS droplarının sebebi darboğaz olmayabilir. Ancak kesin çözüm için işlemciyi değiştirmen gerek. Belki de hiç para harcamadan Ryzen 3100 alabilirisn.

Ekran kartım daha dün elime ulaştı, birşeyleri deneme fırsatım olmadı. Yeni bir parça alma ihtimalim de yok. Bu işlemciyi satıp yenisi almaya kalkışsam, riskli işler olduğu için bulaşmak istemiyorum. Elimdeki imkanlar ile düzeltebilseydim çok iyi olurdu.

Düzeltmelik bir durum yok. Yapabilsen OC derdim ancak anakartınla mümkün değil. Arkaplan uygulamalarını kısıtlayarak falan belki bir miktar artış elde edebilirsin. Ancak özellikle Online oyunlarda bir miktar performanstan ödün vermek zorundasın. Onun dışında ekran kartının gücünden epey bir faydalanıyorsun zaten. Yeni bir parça derken ikinci el garantili Ryzen 3100 ile başa baş takas edebilirsin işlemcini. Fiyatları denk.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı