R3 3100 5500 XT sistemde bir anda oluşan ciddi FPS düşüşü

Daha fazla  
Arkadaşlar sistemde çok ciddi bir FPS kaybı ve drop sorunu var ve ne yaptıysam çözemedim. Sorunun bir türlü ne olduğunu bulamadım. Gerçekten yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim. Ve tüm oyunlarda böyle oldu, oyun oynatmıyor resmen.

Sistem özellikleri;

RX 5500XT.
R3 3100.
16 GB RAM.
550W 80+ PSU.

Sistemi yeni mi aldın? @lVoLBieXl
Ben bir hafta önce RX 6700 sistem satın aldım ve bu olay başıma geldi. Tam bir gün uğraştım ama çözemedim. Her şeyi denedim diyebiliyorum yazılımsal olarak. BIOS güncelleme, ayarlarla oynama vs. ama çözemedim. AMD taraflı driver ve Windows Update arasında bir sorun olduğunu söylüyor herkes ama Update'i durdurup ekran kartının son sürümünü yüklemek hiçbir şey değiştirmedi bende. Teknik servise götürdüm en son. Karttan karta değişebiliyor da dediler sonumuz hayrolsun bakalım.

Sürüm adrenalin 22.5.1 recommended (WHQL), bir dene istersen bende işe yaramamıştı.

Ama 22.10.3 sürümü de 2 gün önce güncellenmiş, onu da bir denemekte yarar var. Bildiğim kadarıyla AMD bu sorunu çözmek için uğraşıyor.

Öncelikle sistemi yeni almadım 1-1.5 yıl oldu alalı ama bu sorun şimdiye kadar hiç olmamıştı PC 3 ay civarı kadar kapalı kaldı yani kaldırmıştım çalıştığım için. Tekrar kurduğumda başlarda bir şey yoktu ama birkaç gün sonra baktım ki oynadığım tüm oyunlara drop giriyor ve FPS ciddi şekilde düşüyordu ben de baktım bir şey bulamadım şimdi 22.5.1 sürümünü temiz kuracağım umarım işe yarar. Ve teknik servis size ne dedi bu konu hakkında acaba?

Öncelikle sistemi yeni almadım 1-1.5 yıl oldu alalı ama bu sorun şimdiye kadar hiç olmamıştı PC 3 ay civarı kadar kapalı kaldı yani kaldırmıştım çalıştığım için. Tekrar kurduğumda başlarda bir şey yoktu ama birkaç gün sonra baktım ki oynadığım tüm oyunlara drop giriyor ve FPS ciddi şekilde düşüyordu ben de baktım bir şey bulamadım şimdi 22.5.1 sürümünü temiz kuracağım umarım işe yarar. Ve teknik servis size ne dedi bu konu hakkında acaba?
Teknik servise çarşamba günü ulaştı, sadece ulaştığına dair bir bilgi verildi. Onun dışında şuan bir gelişme yok, bu hafta içi bir cevap verirler.

Teknik servise çarşamba günü ulaştı, sadece ulaştığına dair bir bilgi verildi. Onun dışında şu an bir gelişme yok, bu hafta içi bir cevap verirler.

Hocam aynı maalesef :/ sizin ki serviste geldiğinde ne olduğuna dair yazabilir misiniz veya ben yazarım. Sizin ki olumlu sonuç alırsa ben de göndereceğim.

Pckolikten bilgi geldi. Ekran kartını değiştirmişler ve yarın kargoya gönderiyorlarmış. Aramızda şu fark var tabii, senin sistemin hatırladığım kadarıyla 1.5 yıllık benimki 1 haftalıktı. Aynı işlem uygulanır mı yada nasıl bir şey yaparlar emin değilim. Gelen cevap dediğim gibi bu yönde. Bakalım kasa geldiğinde sorun düzelmiş olacakmı. @lVoLBieXl

Pckolikten bilgi geldi. Ekran kartını değiştirmişler ve yarın kargoya gönderiyorlarmış. Aramızda şu fark var tabii, senin sistemin hatırladığım kadarıyla 1.5 yıllık benimki 1 haftalıktı. Aynı işlem uygulanır mı ya da nasıl bir şey yaparlar emin değilim. Gelen cevap dediğim gibi bu yönde. Bakalım kasa geldiğinde sorun düzelmiş olacak mı? @lVoLBieXl

O sorun değil düzelecek mi düzelmeyecek mi düzelirse eğer bir şekil ben de halletmeye çalışırım. Bu arada teşekkürler yardımın için.

O sorun değil düzelecek mi düzelmeyecek mi düzelirse eğer bir şekil ben de halletmeye çalışırım. Bu arada teşekkürler yardımın için.

Hocam sistem geldi. Ekran kartını değiştirdiklerini söylediler. Tabii bu ne kadar doğru bilemeyiz ama kutusu yeniydi. Bir öncekinde açılmadan dolayı ufak yırtık vardı oradan fark ettim. Şu an yeni yeni sistemi kullanıyorum bir hafta sonra isterseniz tekrardan yazayım. Çünkü şu anda düzeldi mi düzelmedi mi bilemeyiz bu sorun yavaş yavaş olmuştu.

Hocam sistem geldi. Ekran kartını değiştirdiklerini söylediler. Tabii bu ne kadar doğru bilemeyiz ama kutusu yeniydi. Bir öncekinde açılmadan dolayı ufak yırtık vardı oradan fark ettim. Şu an yeni yeni sistemi kullanıyorum bir hafta sonra isterseniz tekrardan yazayım. Çünkü şu anda düzeldi mi düzelmedi mi bilemeyiz bu sorun yavaş yavaş olmuştu.

Ben de takipteyim aynı sorun bende de var artık oyunları FPS düşüşleri ile oynamak alışkanlık oldu ama çok can sıkıcı.

Ben de takipteyim aynı sorun bende de var artık oyunları FPS düşüşleri ile oynamak alışkanlık oldu ama çok can sıkıcı.
Aynen öyle. Ekran kartı bakalım nasıl olacak ama şimdi de fanlarla ilgili sıkıntı var yüksek çalışıyor anlamadım. Kara bahtlı kör talihliyiz herhalde :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı