Çözüldü R3 3100'lü sistemde oyunlarda takılmalar oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MordoOfficial

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime B450M-K II
Amd Ryzen 7 5700x
MSI Radeon RX6700 XT Mech 2x 12G
32GB 3600Mhz DDR4
RAM
16GB DDR4 3000MHz
SSD veya HDD modeli
Sandisk 240GB
Ekran kartı
RX 550
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
Ryzen 3 3100
Merhaba, bilgisayarımda Ryzen 3 3100 işlemci ve RX 550 ekran kartı var.

Stres testlerinde hiç takılma, kasma vs olmuyor işlemci ve ekran kartı da ısınmıyor.
Ama garip bir şekilde bilgisayar boştayken masaüstünde bazen mouse takıla takıla ilerliyor.
Minecraft gibi basit bir oyuna giriyorum 600-1000FPS arası alırken bile oyunda kasma hissi var ve blok vs kırarken ciddi bir şekilde drop yiyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Format attım düzelmedi. Bunu nasıl çözerim?

Çözüm
Bana kafayı yedirten bu sorunun çözümü aslında çözünürlükmüş.

Forza yükledim gayet akıcı, takılma vs olmadan oynayınca ve testlerde de sorun olmadığını bildiğim için sorunun mc'de olduğunu anladım.

Radeon ayarlarından "Virtual Super Resolution" ayarını açtım. Bu ayar ekran kartınızın monitörün çözünürlüğünden daha yüksek bir çözünürlükte çalışmasına yarıyor. Benim monitörüm 1600x900 çözünürlüğünde olduğu için mc'de daha yüksek bir çözünürlük seçemiyordum.
Bu ayarı açıp MC'de 1920x1080 çözünürlüğünü seçtim ve fps drop ortadan kalktı şu anlık.

Umarım ben de dahil kimse böyle bir sorun yaşamaz. Gerçekten çok sinirim bozulmuştu şuan rahatladım biraz.

Yani aslında sorun monitörümdeymiş sanırım. Normalde 1600x900 çözünürlükte başka oyunlarda darboğaz vs yaşamıyorum ama mc'nin azizliğine geldik 🥲

Neyse belki benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur diye yazayım dedim, herkese iyi forumlar, iyi günler.
AMD FreeStyle kullanmayı deneyin bir de bakalım. O kasma hissi muhtemelen ekran yırtılmasıdır. Hikayeli oyunlar için söylediğimi mutlaka yapın.
Teşekkür ederim ilginiz için. Bir gelişme olursa buraya tekrar yazarım başkaları için de çözüm olması için.

Bana kafayı yedirten bu sorunun çözümü aslında çözünürlükmüş.

Forza yükledim gayet akıcı, takılma vs olmadan oynayınca ve testlerde de sorun olmadığını bildiğim için sorunun mc'de olduğunu anladım.

Radeon ayarlarından "Virtual Super Resolution" ayarını açtım. Bu ayar ekran kartınızın monitörün çözünürlüğünden daha yüksek bir çözünürlükte çalışmasına yarıyor. Benim monitörüm 1600x900 çözünürlüğünde olduğu için mc'de daha yüksek bir çözünürlük seçemiyordum.
Bu ayarı açıp MC'de 1920x1080 çözünürlüğünü seçtim ve fps drop ortadan kalktı şu anlık.

Umarım ben de dahil kimse böyle bir sorun yaşamaz. Gerçekten çok sinirim bozulmuştu şuan rahatladım biraz.

Yani aslında sorun monitörümdeymiş sanırım. Normalde 1600x900 çözünürlükte başka oyunlarda darboğaz vs yaşamıyorum ama mc'nin azizliğine geldik 🥲

Neyse belki benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur diye yazayım dedim, herkese iyi forumlar, iyi günler.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı