Çözüldü R5 1600 AF GTX 1650S sistem donuyor ve yeniden başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

B.c.p.58

Hectopat
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
124
Çözümler
2
Valorant oynarken veya Riot Games'e girdigim zaman bazı yerlerde ses cıkartıyor zırrr diye, kulaklıktan geliyor bu ses ve bilgisayar yeniden baslıyor. 2 3 gündür oluyor bu ama çok nadir oluyor. Sıcaklık değerleri de normal.
  • MSI A320 anakart
  • R5 1600 AF
  • GTX 1650 Super 4 GB
  • 16 GB 3000 MHz RAM
  • 500GB HDD
  • 128 GB SSD
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Macun kurumuştur ama sizin sorunun macun değişmekle ilgisi yok. Diğer dediklerimiz neticesinde sorun çözülmüştür. Ayrıca BIOS işini yapsan iyi olur. Disk için sorunlu diskleri çıkartıp, sadece yeni sağlam disk takılı olsun.
Beta BIOS neden kullanıyorsun? Kararlı sürüme geç. Sonra restore defaults yaparsın. Harici olarak neler takılı bu sistemde? Ekran kartını DDU ile sil ve güncel sürücüyü indir yükle.
XMP kapat. Memtest86 ile bellek testi yap. Ağ ve ses kartını güncelle.

Ekran kartını sildim geri yükledim beta BIOS'un zararı olur mu ? Bu kadar yani çok nadir oluyor bu. Dün 18 saate yakın oyun oynadım bir sorun olmadı. Sanki böyle günü varmış gibi 2 günde 1 oluyor bu durum sadece.

Harici olarak pek bir şeyim yok Windows'um harddiskde ama 6 7 sene önce aldım ben bunu. SSD 2019 yılında alınmıştı. 120GB ama Windows'u yüklüyemiyorum ona hata veriyor ve sağlığı 2 gözüküyor kronik sorunluymuş araştırdım biraz onlardan kaynaklı olabilir mi ? Çünlü PSU testi ve ekran kartı testi yaptım donma kasma vs olmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beta BIOS gerekliyse öneriyoruz. Sizin beta BIOS'luk durumunuz yok. Dediğim gibi kararlı sürüme geçin. Disk testleri yapıp'ta sonuçları atın. Ayrıca arada bir değil, sağlıklı sistemde hiç mavi ekran almaman gerek.
 
Beta BIOS gerekliyse öneriyoruz. Sizin beta BIOS'luk durumunuz yok. Dediğim gibi kararlı sürüme geçin. Disk testleri yapıp'ta sonuçları atın. Ayrıca arada bir değil, sağlıklı sistemde hiç mavi ekran almaman gerek.
1716831432734.png

1716831454633.png

1716831463093.png


1716831558220.png


Sorun yaşadıgım oyun Valorant yani SSD'nin içinde bulunuyor harddiskde oyun geç acılması sorunu yaşıyordum o yüzden SSD'ye kurulum yaptım.
 
Evet ama başka sorun olmadığını da bilmiyoruz %100 olarak. Diski sök, sistemi test et ve gelişmeleri bildir.

Baska sorun olarak belirtmedim ama ben askerdeyken izine gelmistim termal macun vs degistirdim o zaman ısınma sorunu vardi askere dondumde bilgisayarin calismadigini soyledi kardesim bilgisayarciya goturmusler islemci pinleri yamulmus onu duzeltmis calisir hale getirmis RAM'lerin slotlari yamulmus bir de BIOS silinmis diye bilgi verdiler bana.

Bilgisayari soktum demistim ekran kartinin pinini oturttum şu an 2 saate yakindir oyundayim bir sorun olursa yazarim buraya SSD'nin dislerini silgi ile sildim ekran kartinin guc pinini tam oturttum bir de ek olarak bagli olmayan bir fanim vardi onu taktim SSD'yi sokmek istemiyorum cunku hard disk cok yavas kalıyor.
 

Usta bu sefer donup kapandı sorun sence SSD'den mi kaynaklı ? Çünükü Windows SSD'ye yüklü değil. Yüklerken şimdi hata verdi. Sökeceğim SSD'yi deneyeceğim eger SSD'den kaynaklıysa cünkü hardiskimde eski oldugu icin ondanda şüpw ediyorum 2.el almıştım 2017 yılında.
Hocam dediğini yaptım ama beta sürümü yapamadım. Eski sürüme döndürürken hata verdi. Onu bıraktım. Memtest yaptim 0 hata verdi. Hard disk ile SSD'yi söktüm kenara koydum. Yeni bir SATA SSD aldım. Şu an kurulum yapıyorum ama ben PSU'dan şüpe etmeye başladım hani hiç birinde sorun yok..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Usta bu sefer donup kapandı sorun sence SSD'den mi kaynaklı ? Çünükü Windows SSD'ye yüklü değil. Yüklerken şimdi hata verdi. Sökeceğim SSD'yi deneyeceğim eger SSD'den kaynaklıysa cünkü hardiskimde eski oldugu icin ondanda şüpe ediyorum 2.el almıştım 2017 yılında.
SSD sorunlu ama diğer araçla testi atmadın. Zaten HDD devri kapanalı çok oldu.
Hocam dediğini yaptım ama beta sürümü yapamadım. Eski sürüme döndürürken hata verdi. Onu bıraktım.
Beta'da kalma dedim ki zatene. Kararlı sürüme döneceksin. Sen hangi sürüme dönmeye çalıştın ?
Hard disk ile SSD'yi söktüm kenara koydum. Yeni bir SATA SSD aldım. Şu an kurulum yapıyorum ama ben PSU'dan şüpe etmeye başladım hani hiç birinde sorun yok..
Diğer tüm diskleri söküp sadece sıfır aldığın disk takılı değil mi ? Öyle değil ise öyle yap.
PSU net modelini belirt. OCCT ile bir PSU testi yap bakalım 20 dakika.

Ek olarak öncesinde söylediğin ağ kartı ve ses işini yaptın mı ? Yapamadıysan donanım kimliklerini yolla.
 

Geri
Yukarı