Arkadaşlar aşağıda belirtmiş olduğum gibi bilgisayarım var ve oyun oynarken çok ısınıyor buna bağlı olarak ekran kartı ve işlemci fanı sesli çalışıyor bu beni rahatsız ediyor. Soğutucu takmak istiyorum. Sizce sıvı soğutucu mu yoksa normal fan mı takmalıyım ?
Not: Kasamın üst tarafına 3 adet 12mm fan takma yeri mevcut. Bütçem 600-700 TL
Fan yerine sıvı soğutma takmanız daha iyi olacaktır ve işlemci sıcaklığına gelecek olursak kaç yıldır kullanıyorsunuz uzun süre ise termal macunu değiştirmekde fayda var.
Arkadaşlar aşağıda belirtmiş olduğum gibi bilgisayarım var ve oyun oynarken çok ısınıyor buna bağlı olarak ekran kartı ve işlemci fanı sesli çalışıyor bu beni rahatsız ediyor. Soğutucu takmak istiyorum. Sizce sıvı soğutucu mu yoksa normal fan mı takmalıyım?
Not: Kasamın üst tarafına 3 adet 12mm fan takma yeri mevcut. Bütçem 600-700 TL.
Sıcaklık değerlerini yazabilir misiniz? Ryzen 5 2600 için overclock düşünülmüyorsa soğutucu almak mantıksız, stok soğutucusu stok hızlar için gayet yeterli.
Arkadaşlar aşağıda belirtmiş olduğum gibi bilgisayarım var ve oyun oynarken çok ısınıyor buna bağlı olarak ekran kartı ve işlemci fanı sesli çalışıyor bu beni rahatsız ediyor. Soğutucu takmak istiyorum. Sizce sıvı soğutucu mu yoksa normal fan mı takmalıyım ?
Not: Kasamın üst tarafına 3 adet 12mm fan takma yeri mevcut. Bütçem 600-700 TL
Sizin ısınma sorununuz direkt kasa ile alakalı. Kasa önden hava alamıyor.
Bu arada ısınma sorunlu parçaları seçmek için çok araştırma yaptınız mı ? Nasıl hepsi denk gelmiş anlamadım.
Frisby kasa, BX 500 SSD, Armor ekran kartı
Hemen hemen aynı sisteme sahibiz hocam. bios ayarlarından core performance boost kapattın mı ? 5,10 derece farkettiriyor. deepcool gammaxx 400 var bende 300 lira civarı fiyatı var, Battlefield V gibi işlemciyi ağlatan oyunda bile 63 dereceyi geçmiyor ki eski bir kasaya sahibim, tek egzoz fanlı ve önde 12cm fanlı bir kasa.
Sizin ısınma sorununuz direkt kasa ile alakalı. Kasa önden hava alamıyor.
Bu arada ısınma sorunlu parçaları seçmek için çok araştırma yaptınız mı ? Nasıl hepsi denk gelmiş anlamadım.
Frisby kasa, BX 500 SSD, Armor ekran kartı
Ekran kartı aldığım teknoloji mağazasında tek kalmış onu almak durumundaydım internete güvenmiyorum. Kasamın yan panelindeki cam kasaya tam yapışmıyor yani kenarlardan hava alıyor ,öndeki cam ise tam kapatmıyor yine yanlardan hava alıyor üstte üse sadece toz filtresi mevcut full açık üstü,alt kısımda ise bir adet toz filtresi var oradada havalandırma mevcut.
Ekran kartı aldığım teknoloji mağazasında tek kalmış onu almak durumundaydım internete güvenmiyorum. Kasamın yan panelindeki cam kasaya tam yapışmıyor yani kenarlardan hava alıyor ,öndeki cam ise tam kapatmıyor yine yanlardan hava alıyor üstte üse sadece toz filtresi mevcut full açık üstü,alt kısımda ise bir adet toz filtresi var oradada havalandırma mevcut.
Msi Afterburner ile boştaki işlemci değerini göremiyorum fakat "Read Dead Redemption 2" oynarken 70 dereceye kadar ulaşıyor.