R5 2600 Isınma Sorunu

1dayumay

Hectopat
Arkadaşlar aşağıda belirtmiş olduğum gibi bilgisayarım var ve oyun oynarken çok ısınıyor buna bağlı olarak ekran kartı ve işlemci fanı sesli çalışıyor bu beni rahatsız ediyor. Soğutucu takmak istiyorum. Sizce sıvı soğutucu mu yoksa normal fan mı takmalıyım ?

Not: Kasamın üst tarafına 3 adet 12mm fan takma yeri mevcut. Bütçem 600-700 TL

İşlemci: Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: Armor RX570 4G.
RAM: G.Skill Trident Z 3000 MHz 8X2.
Anakart: B450M Bazooka v2.
SSD: Crucial BX500 120GB.
HDD: Seagate 1TB 3.5 7200RPM.
Kasa: Frisby GC 9250G.
PSU: Kasayla birlikte olan 650W (80 Plus)

Sıcaklık değerlerini yazabilir misiniz? Ryzen 5 2600 için overclock düşünülmüyorsa soğutucu almak mantıksız, stok soğutucusu stok hızlar için gayet yeterli.

Sizin ısınma sorununuz direkt kasa ile alakalı. Kasa önden hava alamıyor.

Bu arada ısınma sorunlu parçaları seçmek için çok araştırma yaptınız mı ? Nasıl hepsi denk gelmiş anlamadım.
Frisby kasa, BX 500 SSD, Armor ekran kartı

Boşta ki değerleri kaç yük altında kaç oluyor? Biraz bunlardan bahsetsen aynı işlemci bende varda.

BIOS'tan Core performance Boost ayarını kapatarak sıcaklıkları kontrol altında tutabilirsiniz. Zaten işlemciniz ekran kartını rahatlıkla beslediğinden aradaki frekans farkını hissetmezsiniz.

Hemen hemen aynı sisteme sahibiz hocam. bios ayarlarından core performance boost kapattın mı ? 5,10 derece farkettiriyor. deepcool gammaxx 400 var bende 300 lira civarı fiyatı var, Battlefield V gibi işlemciyi ağlatan oyunda bile 63 dereceyi geçmiyor ki eski bir kasaya sahibim, tek egzoz fanlı ve önde 12cm fanlı bir kasa.

Ekran kartı aldığım teknoloji mağazasında tek kalmış onu almak durumundaydım internete güvenmiyorum. Kasamın yan panelindeki cam kasaya tam yapışmıyor yani kenarlardan hava alıyor ,öndeki cam ise tam kapatmıyor yine yanlardan hava alıyor üstte üse sadece toz filtresi mevcut full açık üstü,alt kısımda ise bir adet toz filtresi var oradada havalandırma mevcut.
Boşta ki değerleri kaç yük altında kaç oluyor? Biraz bunlardan bahsetsen aynı işlemci bende varda.
Msi Afterburner ile boştaki işlemci değerini göremiyorum fakat "Read Dead Redemption 2" oynarken 70 dereceye kadar ulaşıyor.

Kasanın önündeki paneli alttaki boşluktan çekip çıkartarak tekrar sıcaklıklara bakar mısın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…