Dostum kasanı inceledim biraz, şu video belki işine yarayabilir? İlkel bir yöntem olsa da kasanın içindeki boğulmayı engeller. (Sanırım senin kasanın yan tarafında (camında) boşuklar vardı zaten eğer kasa hava alabiliyorsa rahatça böyle bir şey yapmana gerek yok)
Bilgisayarın ısınmasının sebebi sadece ekran kartı olmayabilir tabii. Bütün bileşenler birbirini etkiler yani her şeyi soğutmak yardım edecektir. (Kapalı bir kutu neticede)
İşlemci fanına BIOS'tan erişebilirsin. Ortalama %20 arttırırsan işlemci fan hızını sistemin rahatladığını göreceksin.
Eki Görüntüle 579734
Sol alttaki "hardware monitor" seçeneği fanları kontrol edebileceğin yer. Oradan fazla sesli olmayacak şekilde elle ayarlamanı tavsiye ederim (mesela 70 derecede fan hızını %100'e getirebilirsin)
İnsanlar fan sesinden rahatsız olurlar doğal olarak ama ben fan sesini sevemeye başladım sebebi de
Fanı bozulunca kolayca değiştirebilirsin ama işlemciyi veya GPU'yu değiştirmek maliyetli olur.
Bir kere başıma gelmişti bu yanma olayı o günden beri fan sesi duyunca kendimi güvende hissediyorum.
Fanları yavaşlatmadan bilgisayarı daha sessiz hale getirmenin yöntemleri de var. Mesela ben kasanın ön tarafını altına küçük bir bezi katlayarak sıkıştırıyorum öndeki 2 ayak havada kalıyor ve beklemediğim bir şekilde ses yarıya düşüyor, titreşim çok azalıyor. Sadece basit bir örneği tabii bu.
Eğer hala ısınıyorsa bilgisayar belki fabrika ayarlarına getirmek işe yarayabilir. O da işe yaramazsa benlik bu kadar: )
İşine yarayacağını düşündüğüm ve bildiğim her şeyi sıraladım dostum. Anlattıklarımı biliyor olabilirsin tabii ama ben bilmiyormuşcasına anlattım umarım işine yarar.