R5 2600 Overclock yapma

@RedSea Prime95 ile Small FFTs seçeneğini seçip test eder misin? Test esnasında HWiNFO ile değerleri takip edip atar mısın ayrıca? CPU Core Voltage satırının yer aldığı bölümde çektiği güç ve voltaj yazacaktır, sıcaklık da aynı şekilde.
Testi başlatalı sanırım 5 dakika oldu. Teste başlarken Small FFTs seçtim. Buyurun resim. AIDA64 hiç strese sokamıyormuş ki işlemciyi :) Sildim bilgisayardan direkt.

Screenshot_1.png

@RedSea Çok ilginç, ben daha fazla ısınmasını ve güç çekmesini beklerdim :D. Frekansın düşüp düşmediğini kontrol eder misin? 100W düşük geldi bana. Small yerine smallest da seçmiş olabilirsin.
Adama silikon yerine altin denk geldi heralde 😂. Maşallah.

@RedSea Çok ilginç, ben daha fazla ısınmasını ve güç çekmesini beklerdim :D. Frekansın düşüp düşmediğini kontrol eder misin? 100W düşük geldi bana. Small yerine smallest da seçmiş olabilirsin.
Evet o iki seçeneği kontrol ettim, small seçtiğime eminim. Acemi şansı mı demeliyim bilmiyorum :) Test hala devam etmekte. Ek olarak test başladığında görev yöneticisinde 3.96GHz idi. Hala sabit duruyor.

@Lemi Galip Altının da bir duruşu vardır, bu aşmış gibi onu :D. 4 GHz için harika değerler. 4.2-4.3 falan zorlanır bununla.
@Tolga Samet ben heyecan yaptım ya 😂. O nasıl bi' GHz deme şeklidir? 😂 Konuyu sabahtan beri takip ediyorum.
:) Sonra işlemciyi elime almak istemiyorum üstad, yardımların ile çıkabileceğim değerleri test etmek isterim rehberliğin ile
Yok ya ne alması, o V ile o GHz şu anda süper bir şey.

@RedSea Bu sıcaklık hiçbir şey, 90 falan görmeyi umardım ben. Voltaj da harika. İşlemci çarpanını 41 yapıp tekrar dener misin testi?

@Vlkndmr Tam anlamadım, bildiğimiz GHz işte :D.
Valla sizin sayenizde işi kavrıyorum yavaştan :) Vcore değerini kaça yükseltmeliyim? Birde görev yöneticide neden 3.96 gözüküyor? İnfo programında 3991 gözüküyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı