R5 2600 RX 5600 XT sistem toplama

Ginay

Centipat
Öncelikle bilgisayarı Vatan'dan almak zorundayım artık bana öneride bulunmayı. N başka siteden şu kadara alabilirsin diye ben kazıklanmaya hazırım. Böyle yorum yapacaksanız yapmayın insanı sinir etmeyin. Evet dediğim gibi Vatan'dan almak zorundayım bilgisayar olarak bu bilgisayarı düşündüm ne diyorsunuz Vatan'in içinden önerdiğiniz başka bir sistem var mı?

Öncelikle bilgisayarı Vatan'dan almak zorundayım artık bana öneride bulunmayı. N başka siteden şu kadara alabilirsin diye ben kazıklanmaya hazırım. Böyle yorum yapacaksanız yapmayın insanı sinir etmeyin. Evet dediğim gibi Vatan'dan almak zorundayım bilgisayar olarak bu bilgisayarı düşündüm ne diyorsunuz Vatan'in içinden önerdiğiniz başka bir sistem var mı?
RAM'ler keşke 1x 16 değilde 2x 8 olsaydı. Çift kanal çok büyük bir avantaj.

İntelli sistemi daha bugün aldım. Bu ikisinden hangisi hoşuna gittiyse alabilirsin bence. Ben 5600xt'ye ısınamadığım için intel sistemi seçtim.

Alınmaz Mech serisi kronik sorunlu ve ısınan bir ekran kartı. RAM'lerin 8x2 olmaması büyük bir eksi. Anakartın mosfet soğutucusu yok diye biliyorum. Kasa mesh panel değil hava alacak yeri yok bu da ısınmaya yol açar.

RAM'ler keşke 1X 16 değil de 2X 8 olsaydı. Çift kanal çok büyük bir avantaj.

Aslında bu sistem için avantaj oluyor çünkü anakartta 2 tane RAM slotu var 2x8 olsaydı yeni bir RAM takmak istediğimde 1 tane 8 GB RAM'i çıkartmam gerekicekti yani ileride RAM yükseltmek istediğimde bu sistemde 1 RAM slotu boş olacak.

Aslında bu sistem için avantaj oluyor çünkü anakartta 2 tane RAM slotu var 2x8 olsaydı yeni bir RAM takmak istediğimde 1 tane 8 GB RAM'i çıkartmam gerekicekti yani ileride RAM yükseltmek istediğimde bu sistemde 1 RAM slotu boş olacak.

1 Slot boş olacak ama 7 8 FPS kaybınızında olucağını unutmayın.

Alınmaz Mech serisi kronik sorunlu ve ısınan bir ekran kartı. RAM'lerin 8x2 olmaması büyük bir eksi. Anakartın mosfet soğutucusu yok diye biliyorum. Kasa mesh panel değil hava alacak yeri yok bu da ısınmaya yol açar.

Kronik sorun derken? Sadece ısınma ise sorun değil kasayı kapağı açık kullanacağım ayrıca odamda 5 tane pencere var odam her zaman serin olur.
1 Slot boş olacak ama 7 8 FPS kaybınızında olucağını unutmayın.

Şu an FPS farkı 10 bile olsa sorun değil ileride bir 16 GB daha takicağım.

Son düzenleme:
Kronik sorun derken? Sadece ısınma ise sorun değil kasayı kapağı açık kullanacağım ayrıca odamda 5 tane pencere var odam her zaman serin olur.

Şu an FPS farkı 10 bile olsa sorun değil ileride bir 16 GB daha takicağım.

Serin olması imkansız termal padler yarım konulmuş o modelde ve %100 sorun var almayın aldırmayın MSI evoke ve Mech serisi tamamen kronik sorunludur Mech GP hariç o da RX 5700'de var.

Intel'li sistemi daha bugün aldım. Bu ikisinden hangisi hoşuna gittiyse alabilirsin bence. Ben 5600XT'ye ısınamadığım için Intel sistemi seçtim.

Attığınız sistemlerin ikisininde kasası ve güç kaynağı merdiven altı denilen Çin'deki ürünlerin üstüne marka yapıştırılmış dediğimiz tipten o yüzden asla alınmaz herhangi bir elektirk gitmesinde herhangi bir parça yanabilir ayrıca i5 9400F alanın beyninin bir kontrol etmek lazım hem çekirdek 6-6 asla yetmez ve o işlemci oyun için özel üretilmiş bir işlemci ben sadece oyun oynamayacağım kod yazacağım ve 3D modelleme yapacağım.

Attığınız sistemlerin ikisininde kasası ve güç kaynağı merdiven altı denilen Çin'deki ürünlerin üstüne marka yapıştırılmış dediğimiz tipten o yüzden asla alınmaz herhangi bir elektirk gitmesinde herhangi bir parça yanabilir ayrıca i5 9400F alanın beyninin bir kontrol etmek lazım hem çekirdek 6-6 asla yetmez ve o işlemci oyun için özel üretilmiş bir işlemci ben sadece oyun oynamayacağım kod yazacağım ve 3D modelleme yapacağım.

Hocam tavsiyem toplama almanız Vatan'ın OEM sistemleri boş boş donanımlar koyulup kazıklanmak daha doğrusu şöyle bunlar nasıl ucuz oluyor biliyor musunuz? Sizin attığınız sistemin piyasası 5750 TL ama bakıyorsun o sistem 5600 TL Allah Allah diyorsun ama içinde bulunan kazıkları bilmiyorsunuz mesela ekran kartı kronik sorunlu anakart mosfet soğutucusuz kasa mesh panel değil gibi gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı