RAM testini yaptım sorun yok.
Sen o sistemi kucakla oturduğun yerde hizmet veren bir servise veya güvenilir tanıdık bir bilgisayarcıya götür. Teknik bir arıza var bu belli artık, bu şekilde boşa kürek çekersin. Artık hangi parça arızalıysa bulunup servisine gönderilir değişim belgesi alınır bu kadar. Haftalardır buradasın bu şekilde olmayacak belli.
Servise dedim bulunduğum yerde ki en bilindik olana sorundan bahsettim. Bana bir format atarım düzelirse düzelir parça sorunu tespit edecek malzemem yok dedi.
Formda denk geldi bu arkadaş ek te attim aynı sorunu yaşıyor benle.amd sistem var Ekran kartı da Nvidia bu arada cool and quiet seçeneğini aç dedi bana.bu arada o ayarı daha yapmadım.
Bunla duzelsee bile ne alaka herkes standart ayarda kullanıyor
Formda denk geldi bu arkadaş ek te attim aynı sorunu yaşıyor benle.amd sistem var Ekran kartı da Nvidia bu arada cool and quiet seçeneğini aç dedi bana.bu arada o ayarı daha yapmadım.
Bunla duzelsee bile ne alaka herkes standart ayarda kullanıyor.
Farkli PSU denedin mi?
Müsait olunca atayımWindows klasöründeki minidump klasöründe var mı hiç dosya? Varsa onları atıver buraya.
@Sedat34 RAM'lerde sorun olmadığını bilmek güzel. Bu test önemliydi. Windows ve sürücülerden kaynaklanmadığını biliyoruz. Ekran kartında, anakartta veya güç kaynağının birinde teknik arıza olma ihtimali çok yüksek.
Minidump dosyası varsa eğer incelemek açısından iyi olacaktır birkaç arkadaş var burada. Dosya yükleme sitesine atarsın eğer orada dosyalar varsa linki de buraya bırakırsın.
@Sedat34 CPB kapatmaktır o dediğin sanırım.
Çözüldü: R5 3500X ve RX 5500XT sistem kilitleniyor
Merhabalar Geçen gün dizdiğimiz sistemi kurduk her şey tamamdı formatı attık bilgisayar açıldı. Bir süre sonra driverları kurmaya çalışırken PC kitlendi mouse ve klavye çalışmıyor görüntü ekranda kaldı. Herhangi bir hata da vermedi sürekli aynı şey oluyor. Format attık HDD ve SSD'ye Windows...www.technopat.net
Çözüldü: B450 BIOS CPB Kapatma
Herkese merhaba. Yeni bir işlemci kurdum. İşlemcide ani sıcaklık değişimleri oluyor. Mesela önceki işlemcim Ryzen 5 2600 idi ve boştayken stabildi, fan çalışmazdı. Ryzen 5 3600X aldım, macun sürdüm (yeterli sürmemiş olabilirim, macun da aşırı kaliteli değil). Gelelim soruma, bu ani sıcaklık...www.technopat.net
Her nedense benzer ve bu gibi sorunlarda sistemlerde MSI b450 serisi anakart mevcut sorun neydedir bilemem.Çözüldü: R5 3500X ve RX 5500XT sistem kilitleniyor
Merhabalar Geçen gün dizdiğimiz sistemi kurduk her şey tamamdı formatı attık bilgisayar açıldı. Bir süre sonra driverları kurmaya çalışırken PC kitlendi mouse ve klavye çalışmıyor görüntü ekranda kaldı. Herhangi bir hata da vermedi sürekli aynı şey oluyor. Format attık HDD ve SSD'ye Windows...www.technopat.net
Benim sorunum diyebilirim eğer bu şekil çözülürse sorun anakartta mı işlemci de mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.