R5 2600 ve RX 570 sistem ısınma sorunu

scorpiongibiyim

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Arkadaşlar sistemim şu şekilde:
Ryzen 5 2600 (stok fan)
ASUS Prime 320M-K
Corsair 8 GB 3000MHz RAM.
RX570 4 GB Armor
Dark sentinel kasa (2 ön 1 arka fan)
İlk sene fazla ısınma problemi çekmedim ancak son 1 senedir nedense bana fazladan bir ısınma durumu var gibi geliyor üstüne üstlük daha önce çok yüksek FPS değerleri aldığım oyunlarda neredeyse yarı yarıya düşüş yaşamam direkt aklıma ısınmadan dolayı bir problem olduğunu düşündürdü. Ekran kartım makul seviyede ısınırken CPU boş değerlerde 50-65 arası gidip geliyor bir video oyun veyahut yükleme işleminde bu sıcaklık 80 90 aralığına geliyor ki ben bunu yüklü halde 70 maks gördüğüm için sizden yardım istiyorum.
tekno.PNG

Kasa temizliği ne zaman yapıldı? Geçen sene bu sıcaklıklarda farklı değerler alıyorsanız bir temizlik şart gibi.

2 Haftada bir kasayı açıp temizliyorum hatta dün bütün fanları tekrar söküp temizledim.
CPU soğutucu tam bir oturmuş mu ya da termal en son ne zaman değişti? Termal macun yenilemeni ve kasa/fanları temizlemeni öneririm.

Kasa fanları temiz en yüksek değerde çalışıyor. Termal macun en son 1 sene önce yapıldı değiştirmek istiyorum ancak korona durumundan dolayı bir türlü gidemedim yaptırmaya. Sizce bu kadar farkeder mi macundan?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı