R5 2600x ve GTX 1080 Düşük GPU Kullanım Sorunu

Pati Fetisisti

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistemim sırasıyla;
  • Ryzen 5 2600x
  • Asus Strix B450-F gaming anakart
  • Asus Rog A8G GTX 1080
  • GSkill 1x8 GB 3200 MHz CL16 tek modül RAM
  • WD 1 TB 7200 RPM harddisk
  • Samsung 250 GB 960 Evo M2 SATA
  • Cooler Master Masterbox Pro 5 700w +80 PSU
BIOS güncel, driverler güncel, virüs taramalarını yaptım bir sıkıntı çıkmadı, sorunuma geleyim;

Çoğu güncel oyunda 1080P'de ekran kartım yüzdesel olarak az çalışıyor. Örnek verecek olursam PUBG de 1080P'de %30 %40 %50 arada da olsa %60'ın üstüne çıkıyor bu sebepten dolayı istediğim FPS2lere ulaşamıyorum. 144 Hz monitörüm var ve boşuna para vermiş gibi hissediyorum. 2K'da %80 %95 arası 4K'da ise %95 %99 arası kullanım oluyor. Aşşağıya 2 adet resim koyuyorum 1080p Afterburner değerlerim.

Ekran kartı 2K ve 4K için tasarlandı biliyorum ama 2K veya 4K monitöre geçme imkanım yok hem bütçe olarak hem de beni çok yoruyor. Yardımınızı istediğim konu şu; ben 1080P'de nasıl bu ekran kartı kullanım yüzdesini arttırabilirim? çünkü Youtube'de 1080'in 1080 Ti'ın hatta RTX serilerinin bile oyun test videolarında 1080P'de %90 üzeri kullanıldığı genel olarak görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB RAM ekleyip deneyeceğim ama ümidim yok, bu kadar kötü performans vereceğini hesaplayamamıştım. Birebir aynı ayarlarda aynı mapta GTX 1080 ile 110 FPS'yi geçemedim, adamın i5 8400 ve GTX 1070 Ti ile aldığı FPS'ye bak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende de 8 GB RAM vardı. Bir 8 daha taktırdım biraz FPS arttıryor ama GPU kullanımı yine yetersiz. Sorunu tam çözmüyor. Bende GTX 1080 ve Ryzen 5 1600x var. Adamların GPU kullanımı %99'da bizimkilerin hep bi tarafları oynuyor. RAM FPS arttırır ama maalesef sorunu kökten çözmez haberin olsun.

Sizin adınıza üzüldüm. Umarım RAM güncellemesi işinizi görür. Fakat şöyle bir durum var. Oyundan oyuna farklılık gösteren bir durum. Bu biraz da donanım firmalarının, oyun firmalarıyla anlaşması ya da sponsor olması ile alakalı. Bazı oyunların başlangıçlarında ya da tanıtımlarında Intel, Nvidia, AMD logoları görürsünüz. Ben şahsen bunların da etkilediğini düşünüyorum. Hatta parça seçimi yaparken de, hangi oyunların oynanacağı sorulduktan sonra, ona göre tavsiye de bulunmayı yeğlerim. Ben tavsiye de bulunurken veya seçim yaparken bunlara da dikkat ederim. Tabii dikkat edilmesi gereken hususlar sadece bunlar ile sınırlı değil.

Yapacak birşey yok maalesef, bu kadar düşük performans vereceğini tahmin etmiyordum araştırmadım da değil aslında.

Çok açık ve net bir anlatım olmuş, olay bundan ibaret. Selâmlar iyi forumlar

Bazen denk geliyordum bazı kişiler işlemcideki çekirdekleri kapatıyordu atıyorum 6 çekirdek 12 thread' se oyuna girmeden önce 4 çekirde 8 thread şekilde ayarlayıp oyuna giriyor bildiğim kadarıyla bu genelde threadripper işlemcilerde yapılan bir ayar tam bilmiyorum ama bunu araştırmayı dene derim 4 çekirdek şeklinde oynamayı dene belki işlemciye yük binip performansı arttırabilir.

İmzamdaki sistemi kullanıyorum.1080p de tam yüke girmez diye Gtx 1080 almadım.Gtx1070 ti ile1080p de memnunum.Ayarları fulleyince neredeyse tüm oyunlarda %99 çalışıyor .Mesela pubg Ultrada çizim ayarı 100 olunca 130+ fps alıyorum.Çizimi 120 yapinca ultra da 75 + fps le oynatiyor.
Sizin durum biraz farkli.Amd islemcilerde çift kanal ram performansa etki ediyor kesinlikle.Bir de arkadaşların dediği gibi kart 1080p için aşırı güçlü.Ben sizin yerinizde olsam ram takviyesinden sonra direk 2k monitöre geçerim.

Çizim ayarı dediğiniz nedir? Bende i5 8600K GTX 1070Ti var PUBG ultra ayarlarda +100FPS alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…