R5 3400G sistem power düğmesine basınca çalışmıyor

SaltKemo

Hectopat
ASUS Prime B450M-A, Ryzen 5 3400G, Corsair 2x8 3200MHz, Sharkoon 650W PSU.
Arkadaşlar öncelikler hepinize iyi forumlar, bu konuda hayat öpücüğü verebilecek arkadaş çıkarsa çok sevineceğim. Bir sene önce anakartı aldım normal kurulumunu yaptım sorunsuz çalıştı geçen hafta başka bir kasa alıp tüm parçaları sorunsuz bir şekilde monte ettim Power tuşuna basınca hiçbir tepki vermedi. PC'yi tornavida ile Power SW pim ini manuel tetiklemeye çalıştım, BIOS pilini çıkarıp statik elektriğini aldım anakartın, hiçbiri işe yaramadı internette kısa bir araştırma yaptım ve PSU'dan gelen güç kablosunun yeşil ve siyah kablolarını tel ile birleştirince güç geldi anakarta fanlar döndü ama PC'ye görüntü gelmedi işlemci ya da RAM'lar normal voltaj ve değerlerde kullandım hep sizce sorun nerede olabilir? 2 sene garantisi devam etmekte fakat bu tür sorunlardan Asus'a yollanan birçok üründe adam akıllı incelenmeden direkt kullanıcı kaynaklı hata deyip garanti dışı ürün olarak anakart fiyatı kadar tamir ücreti istiyorlar reddedince de garanti dışı ürün incelemesi 100, 200TL bakım ücreti istiyorlar. O yüzden kararsızım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı