Ryzen 5 3400G sistem "Kernel-Power" hatası

Arda2222

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, İtopya'dan aldığım sistem kendini resetliyor. Bazen de bilgisayar açıkken klavye, mouse, ekran gidiyor ışıkları da gidiyor lakin kasa fanları, işlemci fanı açık ve dönüyor. Oyun oynarken veya hiçbir şey açık değilken de bunu yapıyor yani yükte olmasıyla alakalı değil. Yaşadığım yerde baktırdım orada bu sorunu yapmamış ama format attırdım baktırdım eve geldim yine aynı. Sorunu bulamıyorum, başına gelen veya sorunun kaynağını bilen yardımcı olursa sevinirim. Sistem:
AMD Ryzen 5 3400G işlemci(APU)
MSI A320M-A Pro anakart.
Corsair 8 GB RAM 3000 MHz.
SSD 480 GB.
Power Boost VK-P1900B kasa 500W.
Olay görüntüleyicisinde Kernel-Power hatası var.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD kitapçığını açın orada yetkili servis muhtemelen Destek Bilişim olarak yazacaktır, müşteri hizmetlerinden ulaşıp arızasını söyledim, kargo takip no verdiler, onlara iletmek adına. Direkt gönderdim düzgün güzelce paketledim. Sonra kod gönderdiler takip etmek adına, 1 yada 2 gün sonra sonucu belli oldu ardından 1 hafta ürünün gelmesini bekledim. Vatan'dan kaynaklanan problemdi bu. Sonra ürün elime geçti. Siz İtopya'dan aldınız sanırım. Dilersen oraya da göndereblirsin ama yerinde olsam direkt yetkili servisine göndereceğini de söyle.

AMD kitapçığını açın orada yetkili servis muhtemelen Destek Bilişim olarak yazacaktır, müşteri hizmetlerinden ulaşıp arızasını söyledim, kargo takip no verdiler, onlara iletmek adına. Direkt gönderdim düzgün güzelce paketledim. Sonra kod gönderdiler takip etmek adına, 1 yada 2 gün sonra sonucu belli oldu ardından 1 hafta ürünün gelmesini bekledim. Vatan'dan kaynaklanan problemdi bu. Sonra ürün elime geçti. Siz İtopya'dan aldınız sanırım. Dilersen oraya da göndereblirsin ama yerinde olsam direkt yetkili servisine göndereceğini de söyle.
Şöyle bir sıkıntı da var benim işlemcinin kutusundan garanti belgesi de çıkmadı. İtopyaya mail attım geri dönmediler yarın telefonla arayacağım.

Aldığınız işlemci kutusuz da olabilir. Size tray işlemci satmış olabilir, satın aldığınız linki atar mısınız?. Tray işlemci kutusuz satılır, daha uygundur fiyatı.
Yok tray değil. Kutu var lakin kutunun içinden hiç bir kağıt çıkmadı. Alırken de tray yazmıyordu zaten ona dikkat ettim.

Sıkıntı yok o zaman direkt İtopya'ya söyleyin arıza sebebi bu, herkesin başına gelen arızaymış ve sorun işlemci kaynaklı diye belirtin. Günlük açılıyor, ısınmadan vs kapanmıyor ama ne zaman olacağı belli olmayan kapanmalar oluyor diye belirtin.
Teşekkür ederim yanıtlarınız için telefonla arayıp belirteceğim. Ben tüm kasayı yollamayı düşünüyordum ama kargo ücreti oluyormuş ve burada bilgisayarcıda aynı sorunu yapmıyorken benim evimde yaptı bu yüzden itopyaya gönderdiğimde de yapmazsa sizin bir sorununuz yok deyip geri göndermelerinden çekiniyorum.

Bunun önüne geçmek adına dediğim yetkili servise gönderebilirsiniz, göndermeden önce mutlaka belirtin, işlemcinin çalışmasında sorun yok, sadece belli belirsiz reset atıyor bu durumda değiştirmeleri gerecek.

Teşekkürler yanıtların için, dediğin gibi destek bilişim ile sitelerinin üzerinden canlı mesajla iletişime geçti ve onlara yollayabileceğimi söyledi. En yakın zamansa onlara işlemcimi göndereceğim .
Bunun önüne geçmek adına dediğim yetkili servise gönderebilirsiniz, göndermeden önce mutlaka belirtin, işlemcinin çalışmasında sorun yok, sadece belli belirsiz reset atıyor bu durumda değiştirmeleri gerecek.
Kutunun içinden işlemciyi koymak için bir şey çıkmadı gönderirken zarar görmemesi için neyin içine koymalıyım ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı