Ryzen 5 3400G sistem "Kernel-Power" hatası

Arda2222

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, İtopya'dan aldığım sistem kendini resetliyor. Bazen de bilgisayar açıkken klavye, mouse, ekran gidiyor ışıkları da gidiyor lakin kasa fanları, işlemci fanı açık ve dönüyor. Oyun oynarken veya hiçbir şey açık değilken de bunu yapıyor yani yükte olmasıyla alakalı değil. Yaşadığım yerde baktırdım orada bu sorunu yapmamış ama format attırdım baktırdım eve geldim yine aynı. Sorunu bulamıyorum, başına gelen veya sorunun kaynağını bilen yardımcı olursa sevinirim. Sistem:
AMD Ryzen 5 3400G işlemci(APU)
MSI A320M-A Pro anakart.
Corsair 8 GB RAM 3000 MHz.
SSD 480 GB.
Power Boost VK-P1900B kasa 500W.
Olay görüntüleyicisinde Kernel-Power hatası var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adamlar bildiğin kutuyu da mı göndermemişler anlamadım. Direkt arayın söyleyin ben bunu bu şekilde gönderemem, bana kutu ve içeriğini gönderin de. En kötü ihtimal kutu için bol bol pamuk yerleştirin ama bu seferde pinlere yapışır kalır fakat çıkarması da kolay gibi, dilersen göndereceğin yere sor mutlaka.

Adamlar bildiğin kutuyu da mı göndermemişler anlamadım. Direkt arayın söyleyin ben bunu bu şekilde gönderemem, bana kutu ve içeriğini gönderin de. En kötü ihtimal kutu için bol bol pamuk yerleştirin ama bu seferde pinlere yapışır kalır fakat çıkarması da kolay gibi, dilersen göndereceğin yere sor mutlaka.
Merhabalar, sizi rahatsız ediyorum ama son bir soru sormak istiyorum acaba sizin olay görüntüleyicinizde “kernel-power41” hatası var mıydı ? O hatayı alıyor muydunuz PC gidince sonra tekrar açtığınızda?

Dostum o hatanın anlamı anlık güç kesintisi demek, sistemin yanlış yollardan kapanması bende senin gibi bu hatayı yazılımsal olarak çözmeyi denemiştim. Ama dediğim gibi işlemci değişti ve olay çözüldü.
Demek istediğim sende de var mıydı yani sorunlarımız bire bir aynı mı diye anlamak istiyorum çünkü bu bilgisayar beni çok sinir ediyor.

Tüketici Hakem Heyetine de başvuru yapabilirsiniz 2sinden de bir şey çıkmazsa, aşamaları beni etiketleyerek bildirebilirsiniz. Sadece arıza kaynağına görüntü gidiyor diye yazmayın, işlemcinin çalıştığını fakat gün içinde veya haftada birkaç kez sistemin donup görüntünün gittiğini de yazın.

Tüketici Hakem Heyetine de başvuru yapabilirsiniz 2sinden de bir şey çıkmazsa, aşamaları beni etiketleyerek bildirebilirsiniz. Sadece arıza kaynağına görüntü gidiyor diye yazmayın, işlemcinin çalıştığını fakat gün içinde veya haftada birkaç kez sistemin donup görüntünün gittiğini de yazın.
Kutunun üstüne: Süresi belli olmadan belli belirsiz resetleniyor. Yazdım itopyaya gönderdim bugün ellerine ulaşmış olduğunu gördüm kargo internet sitesinden ama daha benimle iletişime geçen olmadı.

Bilgileri var mıydı göndereceklerine dair? Sana kod vs verdilerse sorun yok çözerler. @Arda2222
Evet bir kod almıştım ve onunla gönderim yaptım. Unuttuğum bir bilgi var aklıma gelmişken onu da söyleyim. 480 GB ssd vardı sistemde 555-540 MB test yaptığımda Write değeri yani sağdaki 280 falan çıkmıştı normalin yarısı bu sebebten de yapar mı onlara bunu söylemeyi de unuttum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı