R5 3600 CPB açık vs CPB kapalı

Hiç acelesi yok. Sen ne zaman istersen:) AMD Ryzen Master indir onunla test et ve gözlemle değerleri. Bazıları onun daha doğru sonuçlar verdiğini söylüyor.
Hocam buyurun 2'si bir arada yaptım 🙂.
1604435370275.png

@painkiller

Undervoltta amaç en yüksek freaknsı (turbo hızı ideal) en düşük voltaj ile bulmaktır. Sizin işlemciniz 4 GHz'da 1.2 V ile stabil olabilir ama başkasınının ki olmaz.
Siz 4.4 GHz ile 1.3 V verin ve stres testi yapın. Sorun olmazsa 0.25 V gibi azar azar inin stabil değeri bulun. Tavsiyem öncelikle Ryzen Master ile yap sonra BİOS'a kaydet.

Undervoltta amaç en yüksek freaknsı (Turbo hızı ideal) en düşük voltaj ile bulmaktır. Sizin işlemciniz 4 GHz'da 1.2 v ile stabil olabilir ama başkasınının ki olmaz.
Siz 4.4 GHz ile 1.3 v verin ve stres testi yapın. Sorun olmazsa 0.25 v gibi azar azar inin stabil değeri bulun. Tavsiyem öncelikle Ryzen Master ile yap sonra BIOS'a kaydet.

Stok fanla 4.4 GHz deneyeceğimi düşünmüyorum. Ama dediklerin benim işime yaradı teşekkür ederim.

Hocam buyurun 2'si bir arada yaptım 🙂.
Eki Görüntüle 725240
@painkiller
Bence iyi ya. 68 derece gayet güzel. Herhangi bir sıçrama yapmıyorsa güzel. Özellikle oynadığın bir oyunda da FPS testi yap. İçine siniyorsa kapat CPB’yi. CPB açık ve kapalı iken aynı sahneyi oynayarak karşılaştırabilirsin bu arada. Ben Ryzen Master ile 4.2 GHz 1.2-1.25 V denedim çalışıyor. Fakat dediğim gibi 5 FPS için değmeyecek bir işlem bence. Bence bu şekilde kullanmaya devam edebilirsin. Ben memnunum açıkçası. Hele ki ekran kartın da 2060 veya 5600 XT veya üstü bir kart ise rahat rahat yüksek FPS alırsın çoğu oyunda.

Bence iyi ya. 68 derece gayet güzel. Herhangi bir sıçrama yapmıyorsa güzel. Özellikle oynadığın bir oyunda da FPS testi yap. İçine siniyorsa kapat CPB’yi. CPB açık ve kapalı iken aynı sahneyi oynayarak karşılaştırabilirsin bu arada. Ben Ryzen Master ile 4.2 GHz 1.2-1.25 V denedim çalışıyor. Fakat dediğim gibi 5 FPS için değmeyecek bir işlem bence. Bence bu şekilde kullanmaya devam edebilirsin. Ben memnunum açıkçası. Hele ki ekran kartın da 2060 veya 5600 XT veya üstü bir kart ise rahat rahat yüksek FPS alırsın çoğu oyunda.
Teşekkürler hocam çok yardımcı oldunuz iyi günler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı