R5 3600 ek olarak soğutucu gerekli mi?

Mert Rakip

Hectopat
Daha fazla  
Şu an Ryzen 5 3600 işlemcimi stok soğutucusu ile kullanıyorum. Stok soğutucunun yetersiz olduğunu biliyorum ama yanılmıyorsam yükte 75-85 derece arası çalışıyor hatta 80 üstünü de fazla görmüyorum. İnanılmaz bir ısınma problemim yok ama yine de danışayım, sizce işlemci soğutucu almak gerekli mi? Eğer gerekli diyorsanız ucuz olacak şekilde öneri alabilirim.

Şu an Ryzen 5 3600 işlemcimi stok soğutucusu ile kullanıyorum. Stok soğutucunun yetersiz olduğunu biliyorum ama yanılmıyorsam yükte 75-85 derece arası çalışıyor hatta 80 üstünü de fazla görmüyorum. İnanılmaz bir ısınma problemim yok ama yine de danışayım, sizce işlemci soğutucu almak gerekli mi? Eğer gerekli diyorsanız ucuz olacak şekilde öneri alabilirim.
Bence alınmalı. 300-400 arası F/P ürünler var. Başlık neden custom sıvı soğutma? CPB kapatabilirsiniz. Ancak performans düşüşü yaşanır.

Custom'a hiç gerek yok. Sıvıya da, Alın bir Arctic Freezer Duo, rahatınıza bakın. Bütçeniz yoksa BIOS'tan voltajı biraz daha alta sabitleyin ya da CPB'u kapatın, 10 derecelik bir düşüş olacaktır.

Custom ne demek biliyor musun? :)

İyi UV bilgin varsa gerek yok ama bütçeniz varsa alabilirsiniz daha sessiz olması için.

CPB kapattım ben yayın + oyun oynayabılıyorum ısınma sorunumda olmuyor performanstan da kaybetmiyorum örneğin şu an boşta 38 derecede stok soğutucu ile. CPB açıkken boşta bile anlamsız sıcaklık değerlerine ulaşıyordu diye hatırlıyorum.

"Custom" bir soğutmaya gerek yok. Orta halli bir soğutucu bile işlemciyi stabil sıcaklıklarda tutmaya yetecektir.

O işlemci bırak custom sıvı soğutmayı hazır AIO sıvı soğutmaları da haketmez bütçen varsa bile boşa para harcamaktır. Sıcaklıklardan yana şikayetin var ise undervolt bir çözüm sunar eğer overclock yapmak istersen stok soğutucu yine bir nebze işine yarar ama üst limitler için mecbur kallavi bir soğutucu şart.

Custom sıvı soğutma demek, boruları, sıvı tankını, vidalamayı vs hepsini sizin yaptığınız sıvı soğutma sistemi demek. AIO deseniz o başka, hazır paket sıvı soğutmalar AIO yani All In One’dır ki o bile o işlemciye gereksiz. Söylendiği gibi Arctic Freezer Duo tarzı bir hava soğutma 240mm AIO sıvı soğutmanın performansını verir ve pompa sesi, motor arızası gibi dertleriniz olmaz.

Custom sıvı soğutmayı bütçeniz ve işlemciniz çok üst seviye olsa bile önermem, bilmeyen birinin elinde riskli bir iş çünkü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı