R5 3600 oyunda 90 derece normal mi?

Ghost1608

Decapat
Kasanın hava akışı gayet yeterli. Kasada problem yok. Cam açıkken de kapalıyken de 90 dereceyi geçiyor. Fortnite oynarken fan stok fan overclock vs. yapmadim. Bu sıcaklık normal mi? Değilse nasıl çözebilirim?

Sistemim;
Kasa: Thermaltek V200 600W 80Plus 3X Pure Plus
Anakart: ASUS Prime B450M-K 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 DVI VGA mATX.
CPU soğutucu: Stok fan.
CPU: Ryzen 5 3600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben R5 3600 alacağım ve sadece RAM için XMP açıp kullanacağım. Sizce stok fan OC vs yapmadığım sürece yeterli olur mu? Kule tipi soğutucu kesin mecburi mi?

Mecburi değil. CPB kesinlikle kapat çünkü %5-7 performans veriyorsa %100 voltaj çekip %30 daha fazla ısınıyor değmiyor anlayacağın. İşlemcinin düz hali zaten yeterince güçlü.

Kule tipi boşa masraf olur bu durumda. İşlemcini tak, fanı düzgünce yerleştir zaten üzerinde kaliteli termal macunu var hiç elleşme ona. Kasanın durumu da burada önemli, düzgün bir sirkülasyon yardımcı olur. Bu durumda oyun oynarken veya iş yaparken 75 derecenin üzerini kolay kolay görmeyeceğini düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı