Çözüldü R5 3600 RX 5700 XT BF5 Darboğaz

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
12 Kasım 2016
Mesajlar
2.522
Makaleler
3
Çözümler
26
Yer
Amasya Geydoğan
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sadece BF5 multiplayer da darboğaz oluyor. Bunun nedeni nedir?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (11)-min.png
    Ekran Görüntüsü (11)-min.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 179
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlar düşükse normal. Ama burada darboğaz yok. @Letsplay'in de dediği gibi çekirdeklerin hiçbir %99 üstüne çıkmamış.

Burada beyin fırtınası neden yapıyorsun ? Böyle bir sistem olan birisi neden düşük çözünürlükte bu oyunu oynasın ? :) Neye göre direkt "ben darboğaz görmüyorum" dediniz ? Ekran çözünürlüğünün düşük olduğuna nasıl emin oldunuz direkt olarak ?
 
Burada beyin fırtınası neden yapıyorsun ? Böyle bir sistem olan birisi neden düşük çözünürlükte bu oyunu oynasın ? :) Neye göre direkt "ben darboğaz görmüyorum" dediniz ? Ekran çözünürlüğünün düşük olduğuna nasıl emin oldunuz direkt olarak ?
Ne işlemci ne de ekran kartı kullanımı %100 hocam.
Atılan fotoğrafta bir sıkıntı var ancak o darboğaz değil.
 
Burada beyin fırtınası neden yapıyorsun? Böyle bir sistem olan birisi neden düşük çözünürlükte bu oyunu oynasın? :) neye göre direkt "ben darboğaz görmüyorum" dediniz? Ekran çözünürlüğünün düşük olduğuna nasıl emin oldunuz direkt olarak?

Ben düşük cozunurlukte oynuyor demedim. Darboğaz görmüyorum dememin sebebi işlemci kullanımının çok yüksek olmaması. Çözünürlük düşük de demedim. Eminim de demedim. Sadece görmüyorum dedim. Ayrıca fark ettiyseniz ayarlar düşükse dedim. Turkecedeki şart kipi ^_^
 
Ne işlemci ne de ekran kartı kullanımı %100 hocam.
Atılan fotoğrafta bir sıkıntı var ancak o darboğaz değil.

Dostum açıkcası ben de öğrenmek istedim dikkati mi çekti yani Battlefield gibi bir oyunda ekran kartı kullanımı düşük. Yani darboğaz demek %100 kullanım demek değildir sadece. Şimdi Youtube videolarına baktım ve bu ekran kartı kullanımı düşük olduğunu gördüm. Tuhaf gerçekten neden düşük kullanım yapıyor ki o zaman ?
 
Eski dandik 2200G Witcher 3'de darboğaz yaparken %70-80 kullanıma sahipti, %100 kullanılmasına gerek yok. Tabi burada yapmaması gerekiyor sorun başka.
R5 3600 işlemciden bahsediyoruz. Buradan yola çıkın önce. Ben aynı ekran kartını R5 3500x ile kullanıyordum zerre darboğaz yoktu. Buradaki sıkıntı net olarak başka bir konu.
Bunun yanı sıra BF5 bende oynadım. FPS'im buradakinden daha yüksekti.
 
Arkadaşlar şuna bir açıklık getireyim; MSI Afterburner R5 3600'ün 12 Thread'ini çekirdek olarak algılıyor. Bu sebeple CPU kullanımı düşükmüş gibi görünüyor. Halbuki işlemci %100 kullanımda.

Konu sahibi sorulara cevap verseydi iyiydi. Çözünürlük 1080P mi veya ayarlar Ultra mı hala öğrenemedik.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı