R5 5600 için anakart tavsiyesi

Bütçe
2.000₺ - 3.000₺

bu anakartlar hakkında ne düşünüyorsunuz? bende 5600 için kullanacağım.
@Mithat Berhan

@Jira Performans için tabii isterim. Yani ilerde de olabilir bu değişiklik. Intel iyi güzel de anakartlar ateş pahası. Orta yollu bir anakartın geleceğine güvenemiyorum.

@Jira bunun sebebi hem AMD'nin silikonu çevire çevire kullanması bir yandan. Gigabyte'dan çok AMD'de suç buluyorum ben.
Günün sonunda BIOS'u yayınlayan, doğru desteği vermesi gereken Gigabyte ama. Asus, MSI ya da farklı markaların anakartlarında destek problemi yoksa suçu AMD'de aramamak gerek.

@Jira Performans için tabii isterim. Yani ilerde de olabilir bu değişiklik. Intel iyi güzel de anakartlar ateş pahası.
Ben olsam 2000 TL'lik Gigabyte anakart + 5600 alıp yoluma devam ederdim. DDR5 ucuzlayana kadar bu ikili idare eder. RAM de değişmezdim. DDR5 yaygınlaşınca da geçiş yapılabilir.

Bu saatten sonra DDR4 güncellemesi yapılacaksa bence F/P'ye dikkat etmek gerekiyor.

Ben olsam 2000 TL'lik Gigabyte anakart + 5600 alıp yoluma devam ederdim. DDR5 ucuzlayana kadar bu ikili idare eder. RAM de değişmezdim. DDR5 yaygınlaşınca da geçiş yapılabilir.

Bu saatten sonra DDR4 güncellemesi yapılacaksa bence F/P'ye dikkat etmek gerekiyor.
Şu anakartla birlikte 12400F alsam nasıl olur? Bu anakartı değiştirmeden ilerde i7-13700 taksam sıcaklık sorunu olur mu? Tabii soğutucu da alırım.

Şu anakartla birlikte 12400F alsam nasıl olur? Bu anakartı değiştirmeden ilerde i7-13700 taksam sıcaklık sorunu olur mu? Tabii soğutucu da alırım.

Sorun olacağını sanmıyorum. Daha düşük anakartlar ile kullananlar var. İşlemciyi anakart kapatesini bilerek zorlarsa sorun yaşamazsın. Bu şekilde tercih de yapılabilir, Ryzen da alınabilir. Karar senin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı