R5 5600 için anakart tavsiyesi

Bütçe
2.000₺ - 3.000₺
Herkese teşekkür ederim.

GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 modelini sipariş verdim.

Biraz AMD Ryzen merakım, biraz da Intel tarafında yine anakart almak zorunda olma durumu ve soğutucu gereksinimi sebebiyle Ryzen sistemde karar kıldım.

Gigabyte DS3H modelini de düşündüm ama sıcaklık konusunda pek emin olamadım, almışken iyi bir şey olsun dedim. Bu anakarta ilerde 5800X3D takmayı düşünüyorum nasip olursa.

Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim değerli arkadaşlar. 🙂

@deadfellow @Mithat Berhan @Jira @195353

Son düzenleme:
Bence doğru tercihi yaptın. AM4 her ne kadar öldü dense de birkaç yıl sonra dahi 5600'den geçilecek tonla güçlü işlemci ailesine sahip. AM5 fiyatları da malum.

Hayırlı olsun.

@imnotagamer ucuza 5600 bulursan haber ver :D

Son düzenleme:
Bence doğru tercihi yaptın. AM4 her ne kadar öldü dense de birkaç yıl sonra dahi 5600'den geçilecek tonla güçlü işlemci ailesine sahip. AM5 fiyatları da malum.

Hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim. 🙂

@Jira Şu an 3000 civarı, düşse de 2800 civarına düşüyor. Taksitle alacağım için çok düşünmüyorum ama bulursam haber ederim. 😅

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. 🙂

@Jira Şu an 3000 civarı, düşse de 2800 civarına düşüyor. Taksitle alacağım için çok düşünmüyorum ama bulursam haber ederim. 😅
5600 kulübüne bir kişilik daha yer var mı? 😅 Olası bi' indirimde bana da haber verirseniz sevinirim. Aynı şekilde ben de baktığımdan indirim olursa haber vereceğim.

5600 kulübüne bir kişilik daha yer var mı? 😅 Olası bi' indirimde bana da haber verirseniz sevinirim. Aynı şekilde ben de baktığımdan indirim olursa haber vereceğim.
Teknosa’da bonus karta peşin fiyatına 12 ay taksit varmış. Eğer yaptırabilirsem bugün ya da yarın oradan alasım var. Fiyatı 3.300 orada ama en azından elimdeki nakit parayı yatırım amaçlı kullanırım diye düşündüm. Ama indirimi de takipteyim, olursa mutlaka haber ederim size de. ☺️

@Adieu https://pckolik.com/urun/amd-ryzen-5-5600-3-5ghz-32mb-onbellek-6-cekirdek-am4-7nm-i̇slemci/#

Normalde Akakçe'den fiyat kontrolü yapıyorum ama başta duymadığım firmalar var hep. Bu firmayı listelememiş, ben denk geldim. 3100 TL fena değil. Teknobiyotik vs. kutusuz satıyor 2900 - 3000 TL civarına ama 100 - 150 TL için kutusuz almayı düşünmüyorum ben.

Eğer senin için sorun değilse onlara bakabilirsin. Bu arada PC Kolik sitesi nasıldır bilgim yok, forumda alışveriş yapanlar olmuş.

Edit: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz-4.4GHz, 32MB, 65W, 6/12, AM4, Wraith Stealth İşlemci - inventus

İnventus'da da benzer fiyatta, daha güvenilir bir site.

Son düzenleme:
@Adieu https://pckolik.com/urun/amd-ryzen-5-5600-3-5ghz-32mb-onbellek-6-cekirdek-am4-7nm-i̇slemci/#

Normalde Akakçe'den fiyat kontrolü yapıyorum ama başta duymadığım firmalar var hep. Bu firmayı listelememiş, ben denk geldim. 3100 TL fena değil. Teknobiyotik vs. kutusuz satıyor 2900 - 3000 TL civarına ama 100 - 150 TL için kutusuz almayı düşünmüyorum ben.

Eğer senin için sorun değilse onlara bakabilirsin. Bu arada PC Kolik sitesi nasıldır bilgim yok, forumda alışveriş yapanlar olmuş.

Edit: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz-4.4GHz, 32MB, 65W, 6/12, AM4, Wraith Stealth İşlemci - inventus

İnventus'da da benzer fiyatta, daha güvenilir bir site.
Teşekkürler bilgi için, dediğin gibi. 100-150 TL için kutusuz almaya gerek yok. Kutulu fiyatını 2800-2900'e bulabilsem direkt alacağım da işte daha bulamadım. Bulursam haber ederim.

@Jira @Adieu 3000 liraya Tray olanı alıp gelecek olan oyunu 200-250'ye satsak 2750 lira civarına geliyor. Yani soğutucu çok pahalı bir şey değil, aratıldığında 100₺ civarına satılıyor soğutucular da. Anakart da boşta duruyor, gidip Teknobiyotik'ten alasım var benim.

@Jira @Adieu 3000 liraya Tray olanı alıp gelecek olan oyunu 200-250'ye satsak 2750 lira civarına geliyor. Yani soğutucu çok pahalı bir şey değil, aratıldığında 100₺ civarına satılıyor soğutucular da. Anakart da boşta duruyor, gidip Teknobiyotik'ten alasım var benim.
100 liraya soğutucu bulamazsın, bulsan da 5600 için yeterli olmaz. Minimum Snowman M200 vs. almak gerek, o da stok soğutucu seviyesinden bir tık iyi olur aşağı yukari.

Oyunu sattigin fiyata soğutucu alınıyor işte. Bu şekilde 3000 TL'ye alabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı