R5 5600 sistem boştayken 70 derece oluyor

SticMn

Decapat
Daha fazla  
3 gün önce İtopya üzerinden bilgisayar aldım R5 5600 RX7700 Minecraft ve Valorant yükledim fakat oyuna girince deli gibi drop girmeye başladı. CPU 95°lerde geziyor bununla alakalı olabilir mi?

3 gün önce İtopya üzerinden bilgisayar aldım R5 5600 RX7700 Minecraft ve Valorant yükledim fakat oyuna girince deli gibi drop girmeye başladı. CPU 95°lerde geziyor bununla alakalı olabilir mi?
Cpu üzerinde cpu cooler olduğundan emin olun, bu soğutucu fan ve metal kalın delikli bir blok oluyor. Eğer varsa bunu söküp cpu ile arasında termal macun olup olmadığını kontrol edin. Eğer termal macun (sıvı ile katı arası gri/mavi bir macunumsu tabaka) yoksa bunun uygulanması gerekiyor. Yeni almış olduğunuzdan dolayı sizin yerinizde olsam iade ederdim, çünkü bu bir kusurlu satış sayılır. Eğer burada sorun yoksa geri takarken iyice sıkılayıp metal tabakasının mutlaka cpu ile temasını sağlayın.

Sisteme zararlı bir şey indirdiniz mi?
CPU'nun 95 derecede çalışması uzun sürede ömrünü kısaltır.
Tavsiyem orta fiyatta bir hava soğutucu almanız.

Büyük ihtimalle harici fan satın almamışsınız stok fan ile kullanıyorsunuz. Harici bir kule tipi fan almanız lazım. Fan ı alana kadar sıcaklık değerlerinin düşmesi için BIOS'tan CPB'yi kapatıp kullanabilirsiniz.

Stok soğutucuyla bile normal değil büyük ihtimal montajda hata var.

Bende stok fan kullanıyordum. Değerler gayet normal.

Üstünde stok fan mı var.
EXCAVATOR Q5 12cm RGB Siyah Hava Soğutucu

Büyük ihtimalle harici fan satın almamışsınız stok fan ile kullanıyorsunuz. Harici bir kule tipi fan almanız lazım. Fan ı alana kadar sıcaklık değerlerinin düşmesi için BIOS'tan CPB'yi kapatıp kullanabilirsiniz.

Drop yiyormusun

Arkadaşın söylediğine ek olarak bu bios a girmeden de yapılabilir. Güç ayarlarında maximum işlemci gücünü %100'den %99'a cekerseniz turbo kapanır.

Cpu üzerinde cpu cooler olduğundan emin olun, bu soğutucu fan ve metal kalın delikli bir blok oluyor. Eğer varsa bunu söküp cpu ile arasında termal macun olup olmadığını kontrol edin. Eğer termal macun (sıvı ile katı arası gri/mavi bir macunumsu tabaka) yoksa bunun uygulanması gerekiyor. Yeni almış olduğunuzdan dolayı sizin yerinizde olsam iade ederdim, çünkü bu bir kusurlu satış sayılır. Eğer burada sorun yoksa geri takarken iyice sıkılayıp metal tabakasının mutlaka cpu ile temasını sağlayın.
Bu takılı CPU nün üstünde

Termal macun sürmemiş olabilirler mi

Dosya Ekleri

• IMG-20250627-WA0002.jpg
    IMG-20250627-WA0002.jpg
    112,7 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG-20250627-WA0001.jpg
    IMG-20250627-WA0001.jpg
    151,4 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG-20250627-WA0000.jpg
    IMG-20250627-WA0000.jpg
    57,2 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme: