R5 5600X overclock sorunu

agei

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba, R5 5600X işlemcimle geçenlerde OC yapmaya karar verdim. Yaptım ancak Prime95 small ftts testinde Core 5 sürekli failledi. Diğer 5 Core'u 4700 1.3'te çalıştırabilirken 5. Core hiçbir şekilde çalışmadı. 5. Core'u zar zor ancak 4450 1.255 de çalıştırabildim. Bir şekilde sadece 5. Core'un hızını düşürerek diyerlerini eskisi gibi tutabilir miyim? Anakartım: B450MS2H. (Silikon kalitem genel olarak berbat. Core 5'in ekstra berbat.)

Merhaba, R5 5600X işlemcimle geçenlerde OC yapmaya karar verdim. Yaptım ancak Prime95 small ftts testinde Core 5 sürekli failledi. Diğer 5 Core'u 4700 1.3'te çalıştırabilirken 5. Core hiçbir şekilde çalışmadı. 5. Core'u zar zor ancak 4450 1.255 de çalıştırabildim. Bir şekilde sadece 5. Core'un hızını düşürerek diyerlerini eskisi gibi tutabilir miyim? Anakartım: B450MS2H. (silikon kalitem genel olarak berbat. Core 5'in ekstra berbat.)

Silikon kötüyse zorlamanın amacı ne hocam?

Silikon kötüyse zorlamanın amacı ne hocam?

Zorlamak değil hocam alabileceğimi stabil bir şekilde almak istiyorum işlemciden doğal olarak. Hem sıcaklıklarım hem performans her türlü iyileşiyor 4.3 GHz yapsam bile.

5600X stok 4.6 zaten. 4.45'te takılıyorsa işlemcide sorun olma ihtimali yok mu?
Evet stok boost olarak 4.6 ama statik oc yapmadığımda prime 95'de 3.6'da takılı kalıyor. Yani yapmak her türlü mantıklı. Sorun ihtimalini de biraz araştırdım bir kaç kişiye daha böyle silikonlar denk gelmiş.

İlla tüm çekirdekleri düzgün çalıştıracaksanız bu yolla voltajı arttıracaksınız muhtemelen. Ki muhtemelen evet, silikon harbi berbat. Benim 5600 1.13V 4.45GHz çalışmıştı. Hatta 5GHz çalıştı da BIOS harici masaüstüne gidemedim sıcaklıktan :D Voltajı "Auto" vermektense salın kendisi vermeyi denesin?

İlla tüm çekirdekleri düzgün çalıştıracaksanız bu yolla voltajı arttıracaksınız muhtemelen. Ki muhtemelen evet, silikon harbi berbat. Benim 5600 1.13V 4.45GHz çalışmıştı. Hatta 5GHz çalıştı da BIOS harici masaüstüne gidemedim sıcaklıktan :D Voltajı "Auto" vermektense salın kendisi vermeyi denesin?
Onu nasıl yapacağım? Dediğim gibi şu anda 4.45 1.255 stabil bir çalışıyor😆. Eğer core 5'i ayrı olarak ayarlayabilirsem sorun çözülecek diğerlerinde 4.7'ye vs. çıkabiliyorum.

Hocam naçizane tavsiyem stok ayarlarda kullanın uğraşmayın kolay gelsin :D

Eğer yapamazsam mecburen öyle yapacağım 😞.

BIOS'ta Expert O.C profili varsa belki onda vardır, daha bilemeyeceğim. Ben manuel ayarladığım için "Override" moda alıp voltaj frekansa yetene kadar 0.125 arttıra arttıra yolu bulmuştum. Ki bence 4.45GHz 1.25V bile fazla. Ben olsam öyle takozu çok zorlamam.

Hocam naçizane tavsiyem stok ayarlarda kullanın uğraşmayın kolay gelsin :D
Stoktan ziyade şu anki haliyle kullanmam bile daha mantıklı olmaz mı hocam?(4.45 1.255) Sıcaklıklar daha az cinebench skoru 1000 fazla.

BIOS'ta expert O.C profili varsa belki onda vardır, daha bilemeyeceğim. Ben manuel ayarladığım için "override" moda alıp voltaj frekansa yetene kadar 0.125 arttıra arttıra yolu bulmuştum. Ki bence 4.45GHz 1.25v bile fazla. Ben olsam öyle takozu çok zorlamam.

Çok fazla zaten, aşırı takoz işlemci özel seçip yollamışlar herhalde. 1.4 voltajda 4.8 olmuyor 🤣.

Öyle bir ayarda yok malesef siz ne tavsiye edersiniz default ayarlara mı döneyim?

Sizce anakartta problem olma ihtimali var mı? Çok kötü bir model.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı