R5 5600X RTX 2080 sistem yükseltme önerisi

İşlemciniz de yeterli aslında. Ekran kartı sürücüsünün her zaman güncel olduğundan emin olun.
Ekran kartı yazılımından performans ayarlarını yapmayı unutmayın.
Bunun dışında BIOS ayarlarından Above 4G Decoding, Re-size BAR ayarlarını aktif edin.
Fiziki olarak ise kartın arka kapağını açıp termal macunları yenilenmeli mutlaka.
Ayrıca tüm bunlardan sonra bilgisayara format atın virüs vs. olabilir demiştiniz, bunlarda size engel olabilir.
Sürücüyü güncelledim. Benim sürücü versiyonu 300 küsürler de kalmış, en son sürümü ise 572.42 bayağı geride kalmışım.
O dediğiniz ayarların sekmelerini bulamadım. Nasıl ulaşabiliyoruz?
Uzun zamandır aklımda işlemci ve ekran kartının macunlarını yenilemek haftaya halledeceğim formatla beraber.

Sürücüyü güncelledim. Benim sürücü versiyonu 300 küsürler de kalmış, en son sürümü ise 572.42 bayağı geride kalmışım.
O dediğiniz ayarların sekmelerini bulamadım. Nasıl ulaşabiliyoruz?
Uzun zamandır aklımda işlemci ve ekran kartının macunlarını yenilemek haftaya halledeceğim formatla beraber.
Hocam o ayarların sekmelerini ben bilmiyorum, ekran kartın AMD olsa yardımcı olurdum. Youtube'dan ekran kartı performans ayarları yazarsan bir sürü video çıkar

BIOS ayarlarından bahsediyorsunuz sanırım, bilgisayar açılırken BIOS gelinceye kadar F2 tuşuna ard arda basın. Easy mode açıksa kapatın(F2). Peripherals sekmesinden,
Above 4G decoding=enable
Re-size BAR=auto
ayarlayın, save and exit basıp BIOS'tan çıkın.

Son düzenleme:
Hocam o ayarların sekmelerini ben bilmiyorum, ekran kartın AMD olsa yardımcı olurdum. Youtube'dan ekran kartı performans ayarları yazarsan bir sürü video çıkar

BIOS ayarlarından bahsediyorsunuz sanırım, bilgisayar açılırken BIOS gelinceye kadar F2 tuşuna ard arda basın. Easy mode açıksa kapatın(F2). Peripherals sekmesinden,
Above 4G decoding=enable
Re-size BAR=auto
ayarlayın, save and exit basıp BIOS'tan çıkın.
Tamamdır hocam yapacağım müsait olduğum da, sonuçları paylaşırım sizlerle.

Hocam bir de, ekran kartı değiştirmem gerekirse 12 GB almaya mı zorlayayım bütçeyi? 12GB 3070 3060Tİ modeli var sanırım, mantıklı seçenek olabilir.

Hocam selamlar. Ram alacağım da aynı marka aynı model mi almam gerekir? Bulamıyorum aynısından. Yoksa sıfırdan 2x16Gb mı almalıyım?

Mesela bu ürünü alabilir miyim? MHz ve CL değerleri aynı.

G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4-4000Mhz CL18 Siyah 1.35V Ram F4-4000C18D-16GVK

Merhabalar konuyu hortlatıyorum bir tık. Ramleri aldım, kendi ramlerimi iptal ettim 2x16 GB ram ekledim bilgisayara.

Bu hafta da RTX 4070 Super alacağım düşündüğüm model ;

Bu model de karar kıldım şu an. Başka bir marka model öneriniz var mıdır ? 2bin tl aşağısına da farklı markalar var ama ben asus tercih edeceğim gibi duruyor.

Son düzenleme:
Hocam MSI, ASUS kadar güvenilir bir marka. Ayrıca 4070 Super alacaksan en az 2K monitör kesinlikle öneririm. 1080p çözünürlükte Ryzen 5 5600 ile darboğaz yaşanabilir. Oyun oynuyorsan 2K oynaman daha iyi. Hatta keyfe göre 4K bile olabilir. Onun dışında 32 GB RAM şahane olmuş hayırlı olsun.

Hocam MSI, ASUS kadar güvenilir bir marka. Ayrıca 4070 Super alacaksan en az 2K monitör kesinlikle öneririm. 1080p çözünürlükte Ryzen 5 5600 ile darboğaz yaşanabilir. Oyun oynuyorsan 2K oynaman daha iyi. Hatta keyfe göre 4K bile olabilir. Onun dışında 32 GB RAM şahane olmuş hayırlı olsun.

Hocam monitörden önce işlemci ve ssd almayı düşünüyorum. Ryzen 7 5700X3D nasıldır? Darboğaz sorununu çözer ve beni bir kaç sene daha götürecek bir sistem olur gibi geliyor bana.

SSD olarakta Kingston Renegade 1TB ya da Samsung 990 Evo Plus 1 TB düşünüyorum. İyi midir? Sizin bir öneriniz var mı?

Bunlardan sonra da sıvı soğutucu alacağım. Coolermaster Masterliquid ML240 olarak düşünüyorum.

Normalde AM5 e geçecektim ama daha tuzlu oluyor. Böyle yarı yarıya hatta daha uyguna geliyor benim için.

Kingston ve Samsung kalitelidir. Önerebileceğim şu var:
Ryzen 7 5700X3D mantıklı bir tercih, AM5 geçin derdim ama yazmışsınız zaten.
Sıvı soğutucu kullanmıyorum hocam, o konuda hiç bilgim yok.
O halde işlemci ve SSD yi de sipariş ediyorum hocam. Evet ben de AM5 düşünmüştüm ama anakart-ram-işlemci üçlüsü 40bin e yaklaşıyor. Bütçeyi aşıyor.

En azından şu an ki aldıklarımla yani işlemci ram ve ssd ile yarısına bile gelmiyor.

Neden 40 küsür diye soracak olursanız da 9800X3D, Asus Rog Strix B850-A alıp uzun süre geriye bakmamayı düşünüyorum. O da ilerleyen zaman da artık.

Hocam bu arada PSU tarafında bir sorun yaşar mıyım? Yeterli gelir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
750 Watt çok rahatlıkla taşıyacaktır.
O zaman süper hocam, siparişleri tamamladım.

Sadece monitör kaldı şu an için. Sıvı soğutmayı daha sonra alacağım şu an pek acelesi yok.

Monitör kısmında 2K 240Hz düşünüyorum Fps odaklı oyunlar da oynadığım için.

Öneriniz var mı?

MSI G274QPX 27” 240Hz bu monitörü düşünüyorum. Yorumları alınabilir kılıyor hocam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı