R5 7500F - RTX 3060 vs i5 13400F RTX 4060

Osman Dayan

Hectopat
Daha fazla  
Bugün Vatan Bilgisayar'a bir sistem almaya gittim oradaki adam bu sistem alınmaz filan dedi bana başka bir sistem önerdi, ben niye alınmaz deyince, işte DDR5 sistemlerde AMD işlemciler tam oturmamış kullanılması güvenli değil deyip durdu, ayrıca İtopya, Gençer Gaming gibi siteleri eleştirip durdu ve önerdiği sistemin işlemcisi benim alacağım sisteme göre daha iyiymiş bende pek güvenemedim almadım bugün bilgisayar. Sizce hangisi daha iyi?

Benim alacağım sistem(DDR5);
(İleride ekran kartını yükselebilirim diye düşünüyordum)

Adamın önerdiği sistem(DDR4 özellikleri görselde);

Dosya Ekleri

• 17068076479668650336575158292729.jpg
    17068076479668650336575158292729.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 68
Bugün Vatan Bilgisayar'a bir sistem almaya gittim oradaki adam bu sistem alınmaz filan dedi bana başka bir sistem önerdi, ben niye alınmaz deyince, işte DDR5 sistemlerde AMD işlemciler tam oturmamış kullanılması güvenli değil deyip durdu, ayrıca İtopya, Gençer Gaming gibi siteleri eleştirip durdu ve önerdiği sistemin işlemcisi benim alacağım sisteme göre daha iyiymiş bende pek güvenemedim almadım bugün bilgisayar. Sizce hangisi daha iyi?

Arkadaş nasıl kazıklayabilirim denemesi yapmış.
Hocamın attığı 4060 yeterli.

Senin alacağın sistem rezalet. Alınmaz.
  • 3060 sisteme 25 bin lira verilmez
  • O rezalet Rampage kasayı her gün görecek olsam psikolojim bozulurdu. Tasarımı inanılmaz kötü.
  • PSU olarak Rampage'in RMP model PSU'ları güvenilmez.
Adamın önerdiği sistem de pek iyi sayılmaz. Bu tercih etmezdim bu varken:

Senin alacağın sistem rezalet. Alınmaz.
  • 3060 sisteme 25 bin lira verilmez.
  • O rezalet Rampage kasayı her gün görecek olsam psikolojim bozulurdu. Tasarımı inanılmaz kötü.
  • PSU olarak Rampage'in rmp model PSU'ları güvenilmez.
Adamın önerdiği sistem de nispeten daha iyi olsa da onu da tercih etmezdim bu varken:

Kasayı Zalman yapıp alacaktım.

Hocam Gaming gen güvenilir mi? Yani bir sorun olursa yardımcı oluyorlar mı?

Kasayı Zalman yapıp alacaktım.
Yine de 3060 alınmaz. Vatan'dan alman zorunlu değilse attığım sistemi tercih edebilirsin. Vatan zorunluysa da adamın önerdiği sistem fiyat olarak çok da kötü sayılmaz Vatan'a göre. 32 GB RAM varmış, 3060 yerine de 4060 koymuş. Tek eksisi DDR4 olması. Vatan zorunluysa o da olabilir sıkıntı yok.

Yine de 3060 alınmaz. Vatan'dan alman zorunlu değilse attığım sistemi tercih edebilirsin. Vatan zorunluysa da adamın önerdiği sistem fiyat olarak çok da kötü sayılmaz Vatan'a göre. 32 GB RAM varmış, 3060 yerine de 4060 koymuş. Tek eksisi DDR4 olması. Vatan zorunluysa o da olabilir sıkıntı yok.

Gaming gen güvenilir mi?

Yeni çıkmış 16 GB VRAM'li 7600XT bence alınmalı.

Monitör: Monster Aryond A24 V1.1 24" 1 ms Full HD G-Sync FreeSync Pivot IPS Monitör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Yeni çıkmış 16 GB VRAM'li 7600XT bence alınmalı.

Monitör: Monster Aryond A24 V1.1 24" 1 ms Full HD G-Sync FreeSync Pivot IPS Monitör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

O fiyatta AOC'un 4500TL'lik 165 Hz monitörü mevcut.
Ayrıca peerless Assassin soğutucu çok daha iyi attığınızdn.

O fiyatta AOC'un 4500TL'lik 165 Hz monitörü mevcut.
Ayrıca peerless Assassin soğutucu çok daha iyi attığınızdn.

Hocam Gaming Gen'den alınca taksit fiyatı 30K'ya çıkıyor, vatandaki daha uygununa geliyor sizce ne yapmalıyım? Vatan'dan DDR5 olan sistem tercih edilemez mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı