R7 240 Performans Sorunu

Orhan52

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartına siteden baktığımda çekirdek hızının 730, bellek hızının 1600 olduğu yazıyor. Ben kartı 5 aydır kullanıyorum, saatleri hep şu şekildeydi; çekirdek 800, bellek 800 hızındaydı. Hala öyle ama bu aralarda performansı düştü, anlamadım. Bozuk mu bu?

Kursammı catalysti şimdi recep abide bi yazaydı ne ne olmuş kart ta bu hız degerleri olması gerektigi gibimi 3d hızlandırıcının hd7730 gözükmesi normalmi

@Recep Baltaş Çekirdek ve bellek hızları neden 800 sorunlumu kart sorunluysa degişime yollucam. Normal olan çekirdek hızı 730-780 bellek hızı 900 olması gerekmiyormu ?

League of legends de ilk başta 140 -130 fps ile başlıyor sonra 80 koridorda 60 - 50 civarı tf de 45 40 en yüksek ayarlarda çözünürlük 1360x768 , bakıyorum Msi afterburner ile ne oluyor die ram 2 gb kullanılıyor işlemci 80 - 60 ekran kartı 20 - 22 civarı kullanılıyor. Kartımın biosu sorunlu die düşünüyorum msi'den cevap bekliyorum bakalım.
intel core 2 duo e6600
3 gb ram
250 w psu

idarelik 250 tl verilmez boş ver.

MSI R7 240 2GB DDR3 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

benim işlemcim E6550 bende r7 240 almayı düşünüyorum. Kararsızım ufak bir darboğaz varsa biraz daha düşük bir kart almayı düşünüyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linteki kasanın aynısına sahibim sadece işlemci biraz daha yüksek gayet iyi gibi duruyor.

Bende Msi r7240 kullanıyorum işletim sistemim win10 64 bit sürücü en güncel olanı 17.4.2 bendede aynı sorun var daha önce hiç kasma olmuyordu cs go point blank gibi oyunlarda son 1.5-2 haftadır kasıyor,donuyor sıcaklık değerleri 40c geçmiyor bide oyunda ayarları en düşüğede alsam aynı en yükseğede alsam aynı kasıyor :)

Bende Msi r7240 kullanıyorum işletim sistemim win10 64 bit sürücü en güncel olanı 17.4.2 bendede aynı sorun var daha önce hiç kasma olmuyordu cs go point blank gibi oyunlarda son 1.5-2 haftadır kasıyor,donuyor sıcaklık değerleri 40c geçmiyor bide oyunda ayarları en düşüğede alsam aynı en yükseğede alsam aynı kasıyor :)
Aynı sorun grafik ayarlarını düşürsende aynı fps degilmi ?

Performans sorunun ekran kartı işlemci uyumsuzluğu olduğunu düşünüyorum. Bunun için işlemci değişimi mantıklı duruyor. Şu işlemciyi alarak Intel® Core™2 Duo İşlemci̇ E8400 (6m Cache, 3.00 Ghz, 1333 Mhz - n11.com
Sorunun büyük bir kısmını çözerim gibi duruyor. %20lik bir darboğaz sıkıntısı var.
Anakartım destekledigi en iyi işlemci şuan bende olan ayrıca pentium vardı önceden o darbogaz yapıyodu bu işlemciye geçince rahatladı ilk işlemcyi takdıgım zamanlar Fps yüksekti zaten son 1 aydır böle düştü performansı

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı