R7 2700X GTX 1070 tabanlı sistem toplama

• Konuyu başlatan 5t5
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 1.000

5t5

Decapat
Merhabalar, ilk defa parçaları birleştirerek bir sistem toplamaya çalışıyorum. Recep Baltaş'ın Kasım sistem tavsiyelerinden yararlanarak siparişlerini gerçekleştirdim ancak ekran kartı ve anakartta değişiklik yapmak zorunda kaldım. Aldığım ürünler:

Asus X470 Prime Pro
AMD Ryzen 7 2700X
Asus ROG Strix GTX 1070 Gaming
Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM
Samsung 970 EVO 250 GB M.2 SSD
Kingston HyperX 16GB 2933 MHz DDR4

Kasa olarak şu anlık elimde 600W güç kaynağına sahip Aerocool DS 230 var. İşlemci soğutucusu olarak şu anlık işlemcinin yanında gelen soğutucuyu kullanmak istiyorum bütçeden dolayı.

Acaba bu bileşenler birbirleri ile uyumlu mudur? Bunun yanında G-Sync özelliğine sahip bir monitör almamam, oynayacağım oyunlarda tam anlamıyla bana performans olarak etki edebilir mi?

Monitör olarak:
Dell S2417DG 23.8" 1ms 165Hz (HDMI+Display+4xUsb3.0 ) G-Sync QHD ile
AOC AGON AG241QG 165 Hz 23.8" 1ms (HDMI+Display+4xUSB) Nvidia G-SYNC QHD
arasında performans farkı aradaki fiyat farkına değecek kadar var mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem uyumlu. Kasa tercihi size kalmış görsel zevk sonuçta. Güç kaynağı konusunda sertifikası var mı? Ben göremedim. Eğer yoksa kasayı almadıysanız henüz, güç kaynaksız olarak alıp sertifikalı bilinen bir markanın güç kaynağını tercih ediniz. En az 600 Watt.

G-Sync oyunlarda görüntü yırtılmasını engeller ve doğal olarak oyun oynama performansınızı arttırabilir. Sistem performansınıza doğrudan bir etkisi olmaz. Bütçeniz varsa alabilirsiniz.

Alacağınız monitör konusunda daha uzman olan kişiler yardımcı olabilir @Oreki gibi mesela.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı