R7 5700X-RTX 3070 Ti sistemde "Kernel Power 41" hatası

H4l1l1905

Hectopat
RAM
T FORCE 8 x 2 3400 TUF GAMİNG
SSD veya HDD modeli
m2 ssd 500
Ekran kartı
Asus tuf 3070 ti
Anakart
ASUS TUF B550 PLUS
İşlemci
AMD 5700x
Arkadaşlar Kernel Power 41 hatası alıyorum.

Bilgisayarım acıldıgında herhangi bir sorun olmadan sorunsuz sekılde belirli bir süre sonra monitörüm birden kapanıyor. Ekranda DisplayPort hatası diyor ve görüntü gidiyor 5 saniye boyunca PC'den ses alıyorum Discord ve oyun çalışıyor sonrasında onları da kapatıyor herhangi bir ses falan gelmiyor bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyorum. Olay görüntüleyicisinde baktıgımda Kernel Power 41 hatası diyor. Bu durumu yaklasık 2 haftadır yasıyorum daha oncesınde boyle bir sorun yoktu anlam veremıyorum internetteki yazan tüm ayarları yaptım bigisayara format atıp sistemi baştan temiz kurulum yaptım ve tüm sistemlerimi programlarla kontrol ettim ekran kartı Power RAM da sorun olmadıgını gördüm ama oyunda bir sure durudugumda ekranım kapanıyor.

Önemli 9.07.2023 22:29:09 Kernel Power 41 (63)

Yardımlarınızı Bekliyorum.

Cougar 700w spx modeli güç kaynağı kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Hata.png
    Hata.png
    118,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Durmak testine soktum herhangi bir sıkıntı görünmedi, bir de söylediğiniz gibi tek kablo üzerinden 2x8 verdim, PSU da ayrı olarak bir kablo daha var mı bilmiyorum eğer var ise şu an işteyim akşam kontrol edip değiştireceğim.

Durmak testine soktum herhangi bir sıkıntı görünmedi, bir de söylediğiniz gibi tek kablo üzerinden 2x8 verdim, PSU da ayrı olarak bir kablo daha var mı bilmiyorum eğer var ise şu an işteyim akşam kontrol edip değiştireceğim.

Evet var, 8 pinlere ayrı kablolardan güç verin.

Ekran kartının güç beslemesinde sorun var, ya kablo veya sokette sorun var, ya da bağlantı yanlış.

2x8 pine tek kablo üzerinden güç veriyorsanız güç yeterli gelmez, siyah ekrana düşer.

Ayrıca bu hayatı yaklaşık 1 aydır alıyorum daha önceden yapmadı.

Çok teşekkür ederim eve geçtiğimde hemen yapacağım lakin daha önce yapmamıştı son 1 aydır böyle.

Sanırım benim güç kaynağında tek kabloda 8+8 pin var. 8 pin ayrı 8 pin ayrı olacak şekilde iki adet kablolu bir model var mı?

Son düzenleme:
Tek kablodan yüksek güç çektiğiniz için kablo veya sokette hasar almış olabilir önce ona bakın.

PSU stx modeli ise 3 kablo görünüyor yani 2 şerden 6 soket.

Eğer verilerdeki gibi 3 kablo varsa, şu anki kabloyu devre dışı bırakıp, diğer 2 kabloyu kullanarak bağlantı yapın.

PSU değiştim gene aynı çıldıracağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı