RX 570 sistemde Kernel Power 41 hatası

thebest00

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık son 3 haftadır hata almaya başladım. Ondan önce hiçbir problem yoktu. Oyun oynarken oyunun ortasında sistem durduk yere yeniden başlıyor. Sıcaklık problemi yok.
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF.
Anakart: MSI A320M Pro-E
Ekran kartı: PowerColor red Dragon RX 570 4 GB.
RAM: G.Skill Ripjaws V 2x8GB 3000MHz.
PSU: Xigmatek nrp-vc 600W 80+ standart.

1720949675029.png

Merhaba elimde şu an başka PSU yok. Bu PSU ile 2 kere OCCT Power testi yaptım başlar başlamaz reset attı. Sonra ilk ekran kartına sonra işlemciye 10dk ful yük bindirdim hiçbir sıcaklık kapanma olmadı. Sonra Power testini tekrar başlattım PC resetlemedi 17dk hiçbir sorun olmadan test yaptım. İşlemci test esnasında Max 95 ekran kartı Max 80 derece gördü şu an için kapanma sorunu kendi kendine düzeldi testi sorunsuz yapabiliyorum güncelleme olunca tekrar yazacağım.

İşlemci oyun sırasında bakın kaç derece oluyor diye. Birde power testini bilgisayarı yeniden başlatıp yapın çünkü bir kereliğine kapanmamış olabilir. Kapanırsa yine başka PSU ile deneyin kesinlikle. Benim de kapanıyordu öyle PSU değişimi sonrası geçti. İşlemci ya da ekran kartı da olabilir tabii ki oyun oynarken gözlemleyin. PSU alalı kaç sene oldu bu arada?

Güç kaynağını değiştirmeniz lazım. Sorun güç kaynağı çünkü.

Şu anlık undervolt ve FPS sınırlandırma ile biraz azaltabilirsin ekran kartı kullanımı düşecek yani daha az güç çekecek. Sorunun geçmesi için PSU değiştirmelisiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı