R7 5700x3D'ye geçiş sonrası donma ve kasma sorunları

Uğur Eraslan

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
RAM
HyperX Fury 3600mhx 8x2
Anakart
Asus B550
Herkese merhaba,

Arkadaşlar Ryzen 5 5600X işlemci kullanıyordum ve biraz bütçem olduğu için Ryzen 7 5700x3D'ye geçtim. İlk gün sorunsuz şekilde kullandım yeni işlemci ile eski işlemcide böyle bir problem yaşamadım.

Bilgisayarı açıyorum ve 1 saat kadar video izliyorum ve bir hata vermeden donuyor. Birkaç kez yaşayınca sıcaklık değerlerini kontrol ettim. 50 dereceleri geçmedi.
BIOS Update, AMD driverı dahil her şeyi yaptım. Bir arkadaşım uzaktan bağlanarak işlemciyi tek tek detaylıca 2 kez test ettim sıcaklığı bu test sırasında 71 dereceyi geçmedi, RAM'leri, diskleri.

Sizce sorun ne olur basit Türk usulu bir format atsam düzelir mi? Malumunuz Windows 11 çok düzgün çalışmıyor. Başka bir öneriniz var mı?

Sorun tarayıcı kaynaklı olabilir, donanım hızlandırmayı devre dışı bırakın veya farklı tarayıcı deneyin, chipset sürücüsünü kaldırıp tekrar kurun.

Chipseti kaldırıp tekrardan yükledim ilk yaptığım işlemler arasında. Şimdi son çare format atmayı deniyorum olmazsa yarın garanti firmasına yönlendiririm. Teşekkür ederim cevap için.

Sorun tarayıcı kaynaklı olabilir, donanım hızlandırmayı devre dışı bırakın veya farklı tarayıcı deneyin, chipset sürücüsünü kaldırıp tekrar kurun.

Hocam format sonrası 1,2 saat kadar video izledim aynı sorunla karşılaşmadım Windows 11 Pro kullanıyorum acaba chipseti yüklerken mi yaşaadım belki tekrar yaşarım belirtmek için yazdım.

Son düzenleme:
Yanlışı indirmişsinizdir büyük ihtimalle veya kurarken bir sorun olmuştur.

Büyük ihtimal teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Chipset kaynaklı olabilir, önemli bir sürücü, donanım değişimlerinde bazen sürücüyü kaldırıp kurmak yetmeyebiliyor, format ile çözülmüştür büyük ihtimal.

Büyük ihtimal teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı