R7 5700x3D'ye geçiş sonrası donma ve kasma sorunları

Uğur Eraslan

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
RAM
HyperX Fury 3600mhx 8x2
Anakart
Asus B550
Herkese merhaba,

Arkadaşlar Ryzen 5 5600X işlemci kullanıyordum ve biraz bütçem olduğu için Ryzen 7 5700x3D'ye geçtim. İlk gün sorunsuz şekilde kullandım yeni işlemci ile eski işlemcide böyle bir problem yaşamadım.

Bilgisayarı açıyorum ve 1 saat kadar video izliyorum ve bir hata vermeden donuyor. Birkaç kez yaşayınca sıcaklık değerlerini kontrol ettim. 50 dereceleri geçmedi.
BIOS Update, AMD driverı dahil her şeyi yaptım. Bir arkadaşım uzaktan bağlanarak işlemciyi tek tek detaylıca 2 kez test ettim sıcaklığı bu test sırasında 71 dereceyi geçmedi, RAM'leri, diskleri.

Sizce sorun ne olur basit Türk usulu bir format atsam düzelir mi? Malumunuz Windows 11 çok düzgün çalışmıyor. Başka bir öneriniz var mı?

Herkese merhaba,

Arkadaşlar Ryzen 5 5600X işlemci kullanıyordum ve biraz bütçem olduğu için Ryzen 7 5700x3D'ye geçtim. İlk gün sorunsuz şekilde kullandım yeni işlemci ile eski işlemcide böyle bir problem yaşamadım.

Bilgisayarı açıyorum ve 1 saat kadar video izliyorum ve bir hata vermeden donuyor. Birkaç kez yaşayınca sıcaklık değerlerini kontrol ettim. 50 dereceleri geçmedi.
BIOS Update, AMD driverı dahil her şeyi yaptım. Bir arkadaşım uzaktan bağlanarak işlemciyi tek tek detaylıca 2 kez test ettim sıcaklığı bu test sırasında 71 dereceyi geçmedi, RAM'leri, diskleri.

Sizce sorun ne olur basit Türk usulu bir format atsam düzelir mi? Malumunuz Windows 11 çok düzgün çalışmıyor. Başka bir öneriniz var mı?

BIOS'tan herhangi bir ayar yaptınız mı sonrasında? CMOS PIN'i çıkartıp 10 dk kadar bekledikten sonra tekrar takar mısınız PC'ye güç gelmez iken.

Windows 11 kullanm.

Herkese merhaba,

Windows 11 kullanmak zorundayız artık güncelleme gelmeyecek Windows 10.
İşlemciniz herhangi bir soğutcu var mı?

Manuel bir şekilde yükseltin XMP açmadan. Ya da EXPO gibi bir ayar görürseniz onu açın. AMD için üretilen versiyon EXPO.

O şekilde düzeltme yapayım dediğiniz gibi bir deneme yapayım teşekkürler hocam düzeltme yaparım buradan.

Manuel bir şekilde yükseltin XMP açmadan. Ya da EXPO gibi bir ayar görürseniz onu açın. AMD için üretilen versiyon EXPO.

Gündüz tekrardan video açtım test için ve aynı şekilde dondu. Restart atmadan düzelmiyor kapatma düğmesi ile kapatıp açmam gerekiyor sanırım format atmayı deneyeceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı