R7 5800x3D RTX 3060 sistem nasıldır?

Aslında pek yok. Fiyattan bağımsız gözüme çarpan ana SSD en azından DRAM'li "üst" bir model seçilebilirdi hazır 2 TB alınmışken. Anakart biraz çöp yani bir tane VRM soğutucusu bile eklememişler, bunun üzerinde 5800X3D çalışacak daha sağlam bir model olabilirdi.
Anakart seçimi yapamıyorum araştırayım zaten uygun fiyatlar

• Ryzen 7 5800x3D
  • iasus Prime B450M-K II anakart
  • PNY XLR8 16 GB 2*8 3200 MHz RAM
  • 480 GB Kioxia 2.5" SATA SSD
  • Kingston NV2 2TB M.2 2280 NVMe​

• Gainward RTX 3060 ghost 12 GB ekran kartı
  • Corsair SPEC-05 CV550 kasa
  • iCUE H100 Elite Capellix
  • MSI Optix G32CQ4 monitör
  • Creative Sound Blaster Z

• Eki Görüntüle 1679200Eki Görüntüle 1679201

Sıvı soğutucuyu yanlış takmışsın tepeye takman gerek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Keşke şu konuları sistemi almadan önce açsanız. Konunun ortalarında 34 bin liraya alındığı geçmiş. Bir kısmı monitör falan desek 30 bin bandına alınabilecek en çöp sistem olmuş. 30 Bine toplayabildiğin en kötü sistemi topla deseler böyle bir şey toplayamam herhalde. Her şekilde akla mantığa daha yatkın bir şeyler çıkar ortaya.

Keşke şu konuları sistemi almadan önce açsanız. Konunun ortalarında 34 bin liraya alındığı geçmiş. Bir kısmı monitör falan desek 30 bin bandına alınabilecek en çöp sistem olmuş. 30 bine toplayabildiğin en kötü sistemi topla deseler böyle bir şey toplayamam herhalde. Her şekilde akla mantığa daha yatkın bir şeyler çıkar ortaya.

İlk olarak 30.000 Türk lirasına GT730 toplayan bir eleman vardı bu forumda bilginiz olsun.
İkinci olarak söylemek istediğim tek şey sistem pahalıya denk gelmiş.

Ekran kartı full yükte 170watt işlemci 105 watt toplamı 275watt hadi diğerleri de 75w olsun toplamda 350 ne yaptın nasıl 530 yaptın anlamadım.
Her şeyi fazla fazla hesapladım yine 450W'ı geçmiyor?
Nerden hesapladiniz

Ayrıca 3060 sistemlere 650w koyuyorlar. Bu sistemin işlemcisi de güçlü. Bence en saglamindan bir 750gold filan takılmalı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı