R7 9800x3D ve 9070 XT stres testi sonuçları normal mi?

Sonuçlar berbat, kullandığınız sıvı soğutma ne? Size kim dedi Gaming modu açın diye, gaming mod bu işlemciler için değil onu kapatın, işlemciden verim alamıyorsunuz ve sıcaklıklar çok kötü keza zaten sonuca da yansımış bu durum.

Bu işlemci için eğri iyileştirici kullanın, her işlemci için ortalama değer her çekirdek için negatif 30'dur, bu şekilde deneyin ve değerlerinizi HWInfo ile kontrol edin buraya paylaşırsınız, eğer memnunsanız bu durumdan kalsın tabii işlemcinin saat hızını PBO ile 200 MHZ artırıp yine aynı şekilde stabil ise ki stabildir değilse denemelere göre +1 artırın eğri iyileştirici değerlerini.

Eki Görüntüle 2456451

Anakartınız iyi, BIOS'a girdiğiniz zaman karşınıza böyle bir tablo çıkması lazım eğer çıkmıyor ise biraz bakının zaten çok karışık değil ama ben size neleri değiştirmeniz gerektiğini paylaşacağım.

Attığım ilk görselde UCLK kısmı var buradan 2100'ü seçin ardından yaklaşık 1-2 ay önce gecikme önleyici bir mod geldi, bunun sizin anakartta isim olarak karşılığını bilmiyorum ben de legacy diye açık, 3 mod var zaten siz legacy seçin eğer böyleyse ismi.

Eki Görüntüle 2456450

Precision Boost Overdrive yazan kısma girin.

Eki Görüntüle 2456449

PBO limit anakart seçin, CPU Boost Clock Overdire yazan kısma girin ve pozitif 200 değerini seçin ve ardından Curve Optimizer yazan kısma girin.

Eki Görüntüle 2456448

Her çekirdeğe ilk başta negatif 30 değeri verin ve yaptığınız değişiklikleri kontrol edin ve kaydedip çıkın. Ek olarak UCLK ayarına dokunmayın eğer sistem başlamıyor ise ondan dolayıdır, onun haricinde ki tüm ayarlamaları yapın UCLK ayarını sona bırakın.

Bu adımları eğer doğru yaptıysanız üç aşağı şu sonucu alacaksınız.

Eki Görüntüle 2456455

Gecikme değeriniz 70 üstünden 60'lara inecek.
Hocam bu ayarlar sıradan bir kullanıcı için çok detaylı değil mi?
Gaming modu kapatayım. Diğer ayarlara da şimdi bakacağım.

Sonuçlar berbat, kullandığınız sıvı soğutma ne? Size kim dedi Gaming modu açın diye, gaming mod bu işlemciler için değil onu kapatın, işlemciden verim alamıyorsunuz ve sıcaklıklar çok kötü keza zaten sonuca da yansımış bu durum.

Bu işlemci için eğri iyileştirici kullanın, her işlemci için ortalama değer her çekirdek için negatif 30'dur, bu şekilde deneyin ve değerlerinizi HWInfo ile kontrol edin buraya paylaşırsınız, eğer memnunsanız bu durumdan kalsın tabii işlemcinin saat hızını PBO ile 200 MHZ artırıp yine aynı şekilde stabil ise ki stabildir değilse denemelere göre +1 artırın eğri iyileştirici değerlerini.

Eki Görüntüle 2456451

Anakartınız iyi, BIOS'a girdiğiniz zaman karşınıza böyle bir tablo çıkması lazım eğer çıkmıyor ise biraz bakının zaten çok karışık değil ama ben size neleri değiştirmeniz gerektiğini paylaşacağım.

Attığım ilk görselde UCLK kısmı var buradan 2100'ü seçin ardından yaklaşık 1-2 ay önce gecikme önleyici bir mod geldi, bunun sizin anakartta isim olarak karşılığını bilmiyorum ben de legacy diye açık, 3 mod var zaten siz legacy seçin eğer böyleyse ismi.

Eki Görüntüle 2456450

Precision Boost Overdrive yazan kısma girin.

Eki Görüntüle 2456449

PBO limit anakart seçin, CPU Boost Clock Overdire yazan kısma girin ve pozitif 200 değerini seçin ve ardından Curve Optimizer yazan kısma girin.

Eki Görüntüle 2456448

Her çekirdeğe ilk başta negatif 30 değeri verin ve yaptığınız değişiklikleri kontrol edin ve kaydedip çıkın. Ek olarak UCLK ayarına dokunmayın eğer sistem başlamıyor ise ondan dolayıdır, onun haricinde ki tüm ayarlamaları yapın UCLK ayarını sona bırakın.

Bu adımları eğer doğru yaptıysanız üç aşağı şu sonucu alacaksınız.

Eki Görüntüle 2456455

Gecikme değeriniz 70 üstünden 60'lara inecek.
Arctic Liquid Freezer III kullanıyorum bu arada belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın.

Hocam bu ayarlar sıradan bir kullanıcı için çok detaylı değil mi?
Gaming modu kapatayım. Diğer ayarlara da şimdi bakacağım.

Arctic Liquid Freezer III kullanıyorum bu arada belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın.

Değil çok basit, Cinebench R24 ile çoklu çekirdek testi yaptınız muhtemelen ve sonucu paylaşayım. Ben de Arctic LF 2 420mm kullanıyorum.

cbbb r24.png

Eğer PBO ile hızı artırmaz iseniz yaklaşık şöyle bir sıcaklık sonucu alırsınız.

9800x3d -28.png

Hatta eğri iyileştirici ile değeri biraz daha aşağı çeker iseniz daha da düşük sonuç alırsınız.

9800x3d -37 co.png

Stok BIOS ile olan sonucu paylaşayım karşılaştırmak için.

9800x3d stock.png

Eğer PBO ile saat hızını artırır iseniz alacağınız sıcaklık sonucu bu.

cb r2333.png

Değil çok basit, Cinebench R24 ile çoklu çekirdek testi yaptınız muhtemelen ve sonucu paylaşayım. Ben de Arctic LF 2 420mm kullanıyorum.

Eki Görüntüle 2456456

Eğer PBO ile hızı artırmaz iseniz yaklaşık şöyle bir sıcaklık sonucu alırsınız.

Eki Görüntüle 2456459

Hatta eğri iyileştirici ile değeri biraz daha aşağı çeker iseniz daha da düşük sonuç alırsınız.

Eki Görüntüle 2456460

Stok BIOS ile olan sonucu paylaşayım karşılaştırmak için.

Eki Görüntüle 2456461

Eğer PBO ile saat hızını artırır iseniz alacağınız sıcaklık sonucu bu.

Eki Görüntüle 2456463
Hocam ayarları yaptım. Testleri hangi programda yapayım? Hangisini önerirsiniz? Ona göre atayım sonuçları direkt.

Hocam ayarları yaptım. Testleri hangi programda yapayım? Hangisini önerirsiniz? Ona göre atayım sonuçları direkt.

Tüm ayarları doğru yaptığınıza eminsiniz değil mi? Fark etmez ben Cinebench R24 ile sonucu paylaştım siz de onunla yapın ve sistemin tüm değerlerini kontrol etmek adına HWInfo programını kullanın.

Tabii, o bu işlemciler için değil kapatın onu, zaten onun yüzünden efektif bir şekilde işlemciyi kullanamıyorsunuz.
Hemen kapatıp geliyorum o zaman. Cinebench sonuçlarıyla döneceğim.
Sizdeki işlemci nedir hocam? Sadece oyun oynanacak bir sistem sonuçta bu, performansı ne kadar azaltır bu ayarlar?

Hemen kapatıp geliyorum o zaman. Cinebench sonuçlarıyla döneceğim.
Sizdeki işlemci nedir hocam? Sadece oyun oynanacak bir sistem sonuçta bu, performansı ne kadar azaltır bu ayarlar?
Performansı azaltmak için değil aksine işlemciyi daha efektif kullanmak için yapıyoruz. Sıfır performans kaybı daha az güç tüketimi daha az sıcaklık değerleri daha yüksek saat hızları daha düşük gecikme değerleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı